Glögg je tradičný vianočný punč, ktorý je veľmi obľúbený v škandinávskych krajinách. Je veľmi podobný varenému vínu, ale obsahuje viac chutných prísad a tiež sa doňho pridáva viac alkoholu. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Čerstvý zázvor
Zázvorové sušienky plnené pomarančovým krémom – originálny recept
Tieto sušienky kombinujú typické zimné chute: zázvor zvonku a citrusový nádych vo vnútri. Ingrediencie Sušienky 350 g hladkej múky 1 ČL prášok do pečiva 1 ČL sóda bikarbóna Štipka soli 185 g masla izbovej teploty 200 g cukru plus 100 g na obaľovanie 1 veľké vajce 70 g melasy 1 PL strúhaný čerstvý…
Kuracia Tikka Masala – originálny recept
Kuracie tikka masala je jedlo pozostávajúce z pečených marinovaných kuracích kúskov v korenenej omáčke, ktorá je zvyčajne krémová a oranžovej farby. Jedlo spopularizovali kuchári z Indie žijúci vo Veľkej Británii a ponúkajú ho reštaurácie po celom svete. Ingrediencie Na marinádu 1 šálka bieleho jogurtu Šťava z ½ citróna 3 strúčiky cesnaku 1 PL…
Cejlónska kuracia kari rezancová polievka – originálny indický recept
Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob. Ingrediencie 180 g širokých ryžových rezancov 2 PL Ghee masla 450 g vykostených kuracích pŕs 1 stredná cibuľa 2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy 3 bobkové listy 2 PL mletého…
Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken
Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu 10 strúčikov cesnaku 6 celých klinčekov 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru 1 PL neblanšírovaných mandlí 1 PL solené kešu oriešky 1 ČL mletej škorice 6 malých červených cibúľ 4 papričky…