Značka: Červená paprika

Stir-Fry s tofu – rýchly recept

Pripraviť chutné jedlo s tofu je niekedy naozaj ťažké. Väčšinou má nevýraznú chuť, ale s týmto receptom sa to stať nemôže. Vyskúšajte úžasné Stir-Fry s tofu, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ingrediencie Tofu  1 blok extra tuhého tofu  1 PL sójová omáčka  1 PL sezamový olej  mleté ​​čierne korenie  2 PL kukuričný škrob …

Read More

Špagety Lo Mein – jednoduchý recept

Jednoduchý spôsob ako pripraviť obľúbené Špagety Lo Mein. Ingrediencie 1 bal. špagety  120 ml sójová omáčka  2 PL ryžový vínny ocot  1 PL med  2 ČL sezamový olej  1/2 ČL sušený cesnak  1/2 ČL mletý zázvor  1 PL olivový olej  100 g brokolice  1 veľká mrkva  1 červená paprika  1 jarná cibuľa  sezamové…

Read More

Avokádový hummus – originálny recept

Recept na výborný zdravý avokádový hummus, ktorý pohladí na duši a je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 500 g konzervovaný cícer  2 zrelé avokáda  110 g tahini pasty  60 g limetkový džús  2 strúčiky cesnaku  3 PL olivový olej   1/4 lyžičky rasca  soľ  čerstvý koriander  červená paprika mletá  Postup prípravy Do misky…

Read More

Tekvicový hummus – originálny recept

Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový hummus je veľmi bohatý a krémový a jeho príjemnú chuť si určite zamilujete. Ingrediencie 500 g tekvice  olivový olej  2 strúčiky cesnaku  ½ citróna  2 PL tahini pasty  400 g scedeného cíceru v…

Read More

Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka – najlepší recept

Bryndzová pomazánka je výborná pochúťka, ktorá patrí medzi klasické slovenské produkty. Vychutnajte si výbornú chuť bryndzovej nátierky, ktorá je neodolateľná v kombinácií s čerstvým pečivom. Ingrediencie 250 g bryndze  150 g masla prípadne tvarohu  1 PL sladkej červenej papriky  1 cibuľa  Soľ   Mleté čierne korenie   Zelená časť jarnej cibuľky  Postup prípravy V miske si…

Read More

Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak

Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy  1 veľká hlavička brokolice  1 šálka hrášku  1 šálka nakrájaných húb  1 červená paprika  1 žltá cibuľa  ⅓ šálky sójovej omáčky  2 ČL rybacej omáčky  2 ČL chilli…

Read More

Thajské kuracie kari Panang – originálny recept

Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou. Ingrediencie 650 g vykostené kuracie stehná bez kože  1 malá cibuľa  1 červená paprika   1 oranžová paprika  2 strúčiky cesnaku  1 PL kokosového oleja  110 g červenej…

Read More

Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob

Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov  3 PL oleja  3 strúčiky cesnaku  230 g nevarených…

Read More

Najlepšia polievka minestrone s cestovinou – originálny taliansky recept

Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  85 g nasekanej pancetty 1 cibuľa  1 šálka na kocky nakrájaného zeleru  4 strúčiky cesnaku  4 šálky kuracieho…

Read More

Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept

Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto   500 g múky   Soľ   300 ml vlažná voda   7 g sušeného droždia   1/2 ČL cukru   30 ml olivového oleja  Na dochutenie  Pizza sauce  1 šálka syra Mozzarella,   strúhaná Hrsť lístkov bazalky  …

Read More