Značka: Červené víno

Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept

Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Varené víno Glögg – originálny vianočný recept

Glögg je tradičný vianočný punč, ktorý je veľmi obľúbený v škandinávskych krajinách. Je veľmi podobný varenému vínu, ale obsahuje viac chutných prísad a tiež sa doňho pridáva viac alkoholu. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Najlepší vianočný punč – alkoholický recept

Viete si predstaviť Vianoce bez lahodného a teplého punču? Ak nie, tak sme pre vás pripravili tento jednoduchý a výborný recept, s ktorým sa vaše sviatky stanú ešte o niečo príjemnejšie. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Hubové ragú s polentou – výborný recept

Skvelé jedlo pre všetkých milovníkov húb, ktoré zvládnete pripraviť v priebehu 30 minút. Ak nemáte k dispozícií čerstvé lesné huby, môžete použiť akékoľvek iné podľa chuti. Ingrediencie Ragú   Polenta  Postup prípravy

Read More

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja  2 šalotky  4 strúčiky cesnaku  450 g šampiňónov   soľ  1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu  1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína  5 PL múky (nemusí byť)   750 ml horúceho zeleninového vývaru  1…

Read More

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás  …

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa grécka soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky Na paradajkovú omáčku  Postup prípravy

Read More

Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku

Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti svojho tvaru s topánkami. Chuť a ingrediencie použité na tento recept sú veľmi podobné obľúbenému gréckemu jedlu musaka. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku  Na zemiakovú kašu  Postup prípravy

Read More

Pravé grécke hovädzie stifado – originálny a chutný recept

Stifado je v podstate pomaly varený grécky guláš vyrobený z hovädzieho mäsa, varený v paradajkovej omáčke. Tento chutný pokrm sa môže variť celé hodiny, kým omáčka poriadne nezhustne a šťavnaté mäsité kúsky sa vám v ústach nerozpadnú. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom

Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku  Postup…

Read More

Svetové recepty ✅