Chutney je tradičný indický omáčkovitý príloha, ktorá sa používa na dochutenie a oživenie jedál. Je vyrobený z rôznych druhov ovocia alebo zeleniny, ktoré sa spolu s korením a inými prísadami varia a redukujú na hustú a aromatickú zmes. Chutney môže mať sladkú, kyslú, pikantnú alebo pikantno-sladkú chuť v závislosti od použitých ingrediencií. Medzi najbežnejšie druhy chutney patrí mango chutney, paradajkové chutney, jablkové chutney a kokosové chutney. Tieto omáčky sa podávajú ako príloha k jedlám, ako dip na šťavnaté kúsky mäsa, zeleninu alebo na pečivo. Ich bohatá chuť a textúra zabezpečujú zaujímavý kontrast a zvýrazňujú ďalšie chute jedla. Chutney je populárny po celom svete a je výborným spôsobom, ako pridať do jedla exotickú a výraznú chuťovú skúsenosť.