Čili prášok je kuchynská prísada, ktorá sa vyrába z mletých sušených čili papričiek. Je známy pre svoju pikantnú chuť a je vynikajúcim spôsobom, ako pridať do jedla ostrú a pikantnú arómu. Existuje veľa rôznych odrôd čili papričiek, ktoré sa používajú na výrobu čili prášku, a každá odroda má svoj vlastný charakteristický stupeň pálivosti. Niektoré čili papričky sú mierne pikantné, zatiaľ čo iné sú extrémne pálivé. Stupeň pálivosti čili prášku sa meria na Scovilleovej stupnici, kde vyššie číslo znamená vyššiu pálivosť.
Elotes, známe tiež ako mexická kukurica, sú obľúbenou pouličnou pochúťkou v Mexiku. Tento pokrm sa tradične pripravuje z celých kukuričných klasov, ktoré sa uvária alebo… Čítať viac »Elotes, recept na mexickú grilovanú kukuricu
Príprava lahodného džemu nie vždy zahŕňa varenie sezónneho ovocia. Niekedy sa príprava môže začínať aj karamelizáciou cibule a šalotky v slaninovom tuku, javorovom sirupe a… Čítať viac »Slaninový džem, Bacon Jam recept