Preskočiť na obsah

Čínska kapusta

Čínska kapusta, známa aj ako pekinské zelé, je populárna zelenina v ázijskej kuchyni a stále viac sa rozšíruje aj do celosvetovej kuchyne. Má tvar hlavy podobný kapuste, no s jemnejšími a svetlejšími listami. Čínska kapusta má chrumkavú textúru a jemnú chuť, ktorá je kombináciou sladkosti a mierneho pikantného nádychu. Je výbornou prísadou do rôznych jedál, vrátane šalátov, závitkov, polievok a dusených jedál. Čínska kapusta je tiež známa svojou schopnosťou byť fermentovaná a používaná na prípravu kimchi, tradičnej kórejskej kvasenej zeleniny s výraznou chuťou a vôňou. Okrem svojej chuťovej výnimočnosti je čínska kapusta bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, čo ju robí zdravou a výživnou voľbou pre každodennú stravu.