Citrónová tráva je vytrvalá bylina s vôňou citróna, ktorá sa používa ako prísada v kuchyni. Na použitie sa používa len vnútorná časť, ktorá sa najčastejšie nakrája na tenké plátky alebo sa jemne nakrája a pridá do jedla. Citrónová tráva sa často používa v ázijskej kuchyni, najmä v thajských, vietnamských a malajských receptoch. Má výraznú chuť a dokáže zvýrazniť chuť iných ingrediencií. Okrem toho sa jej pridáva aj aromu do nápojov a čajov.
Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku.…
Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj…
V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu,…
Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na…