Čokoláda sa používa v mnohých sladkých receptoch, od koláčov a tort až po zákusky a cukrovinky. Existuje množstvo druhov čokolády s rôznymi podielmi kakaa, čo má vplyv na chuť a kvalitu receptu. Okrem tradičnej mliečnej, tmavej a bielkovinovej čokolády existujú aj rôzne druhy čokoládovej polevy, čokoládové šupky a čokoládové tyčinky, ktoré môžu byť použité ako ingrediencie alebo dekorácie pre jedlá a dezerty.
Tento originálny francúzsky recept na čokoládový dezert Bûche de Noël predstavuje ľahký vanilkový koláč zvinutý do valca, ktorý pripomína strom.…
Medové rezy sú sladký dezert, ktorý je populárny po celom svete a pripravuje sa na Vianoce. Ide o vrstvený koláč,…
Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré. Ingreciencie 300 g hladkej múky 130 g gaštanového pyré …
Linecké koláčiky sa považujú za klasiku na každom vianočnom stole. Vyskúšajte recept na pistáciové linecké koláčiky, ktoré sú veľmi chutné…
Originálna strašidelná pochúťka pre malých aj veľkých maškrtníkov. Ingrediencie 8 paličiek na lízanky 300 g rozpustenej čokolády 8 ks plnených…
Tento tradičný maďarský dezert, známy ako šomloi halušky, zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Recept sa skladá z vrstiev nadýchaných piskót,…