Crème Anglaise je sladká a jemná francúzska vanilková zákvasová omáčka používaná pri príprave dezertov a zákuskov. Je to zmes mlieka, smotany, žĺtkov, cukru a vanilkového struku, ktorá sa pomaly zahrieva a mieša, aby sa dosiahla hladká a krémová konzistencia. Crème Anglaise sa často používa ako základ pre zmrzlinu, pudingy, krémy a omáčky. Je dôležité ju správne variť, aby sa zabránilo zrazeniu vajec. Keď je hotová, má bohatú vanilkovú chuť a krémovú textúru, ktorá dodáva dezertom luxusný a lahodný charakter. Môže sa podávať teplá alebo studená a je skvelou doplnkovou prísadou pre mnoho sladkých jedál.
Spotted Dick je typický britský recept, ktorý predstavuje všetko to, čo je chutné na tradičnom anglickom varení. Jemný dusený puding posiaty šťavnatými ríbezľami je poliaty… Čítať viac »Spotted Dick, originálny anglický recept