Cvikla, známa aj ako repa červená, je koreňová zelenina s charakteristickou tmavočervenou farbou a sladkou chuťou. Jej výživný obsah a bohaté farbivá ju robia obľúbenou vo svetovej kuchyni. Cvikla sa často konzumuje varená, pečená alebo surová a je používaná v rôznych jedlách, vrátane šalátov, príloh, polievok a omáčok. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínu C, draslíka a železa, a tiež obsahuje prírodné zlúčeniny s antioxidantovými vlastnosťami. Cvikla je obľúbená aj v tradičnej medicíne pre svoj podporný účinok na pečeň a tráviaci systém. Svojou chuťou, výživovými hodnotami a pestrosťou prispieva cvikla k zdravej a chutnej strave.
Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné… Čítať viac »Najlepší boršč, overený domáci recept