Značka: Dijonská horčica

Zdravá domáca majonéza – najlepší recept

Tento recept na zdravú domácu majonézu je veľmi jednoduchý a rýchly. Z ingrediencií v tomto recepte dokážete vyrobiť približne 300 ml majonézy, ktorú môžete použiť na dochutenie vášho vianočného, alebo veľkonočného šalátu. Vyskúšajte tiež recept na výborný zemiakový šalát. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Kurací stroganov so šampiňónmi – overený recept

Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Lososové fašírky – FIT recept

Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte. Ingrediencie 420 g filet z lososa (bez kostí)  2 cibuľky  1 PL čerstvého kôpru  50 g Panko strúhanky  60 g Majonézy  1 PL citrónová šťava  1 dijonská horčica  1 vajce  2 PL olivový olej  soľ  mleté…

Read More

Najlepší cestovinový šalát – originálny recept

Tento lahodný a jednoduchý taliansky cestovinový šalát je dokonalým jedlom na obed, večeru aj nedeľný poobedný piknik s rodinou. Jednoduchý recept zvládne určite každý milovník cestovín. Ingrediencie Dresing  1 hrnček olivového oleja  1/3 hrnčeka jablčného octu, bieleho octu alebo červeného vínneho octu  1 PL medu  1 ČL sušeného oregana  1 PL zmes talianskeho…

Read More

Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom – originálny recept

Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 2 šalotky  2 strúčiky cesnaku  2 PL masla alebo olivového oleja  1 hlavička karfiolu  1 menší batat  1 ČL sušeného tymiánu  soľ  mleté čierne korenie   1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru  1 hrnček strúhaného…

Read More

Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept

Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…

Read More

Hovädzí wellington – originálny anglický recept

Hovädzí wellington je spôsob úpravy hovädzieho mäsa používaný v anglickej kuchyni . Vzhľadom na náročnosť prípravy a vysokú obstarávaciu cenu surovín má povesť sviatočné špeciality. Ingrediencie 700 g hovädzej sviečkovice  3 PL maslo  150 g dijonskej horčice  500 g šampiňónov  Cca 6- 8 plátkov parmskej šunky  2 žĺtky  Olej  Soľ  Čierne mleté korenie …

Read More

Svetové recepty ✅