Dijonská horčica je francúzska horčica, ktorá sa vyznačuje ostrou a aromatickou chuťou. Vyrába sa z jemne mletej horčicovej múky, ktorá sa zmieša s vínny octom, sójovým olejom, cukrom a ďalšími prísadami. Dijonská horčica sa používa ako prísada v mnohých druhoch jedál, ako sú napríklad omáčky, dressingy, marinády, ale aj ako prísada na pečené mäsové jedlá alebo do sendvičov. Je to skvelá alternatíva k bežnej žltej horčici a je vhodná pre tých, ktorí preferujú ostré a výrazné chute. Vzhľadom na jej silnú chuť sa dijonská horčica používa vo veľmi malom množstve, aby sa nezakryla chuť ostatných prísad v jedle.
Špenátovo-jahodový šalát je lahodná kombinácia čerstvého špenátu a sladkých jahôd, ktorá vytvára chutný a osviežujúci pokrm. Tento šalát je obľúbený…
Vegetariánsky quinoa burger je chutná a zdravá alternatíva k tradičným mäsovým hamburgrom, ktorá využíva quinou ako hlavnú zložku. Tento burger…
Tento recept na zdravú domácu majonézu je veľmi jednoduchý a rýchly. Z ingrediencií v tomto recepte dokážete vyrobiť približne 300…
Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako…
Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte. Ingrediencie 420…
Tento lahodný a jednoduchý taliansky cestovinový šalát je dokonalým jedlom na obed, večeru aj nedeľný poobedný piknik s rodinou. Jednoduchý…
Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 2…
Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový…
Hovädzí wellington je spôsob úpravy hovädzieho mäsa používaný v anglickej kuchyni . Vzhľadom na náročnosť prípravy a vysokú obstarávaciu cenu…