Drvené paradajky sú bežnou zložkou mnohých receptov, najmä talianskych a stredomorských kuchýň. Sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C a karoténu, ktoré sú dôležité pre zdravie imunitného systému a zraku. Drvené paradajky môžu byť použité v rôznych formách, ako sú napríklad konzervy, polotovary alebo čerstvé paradajky zmiešané s olejom a korením. Sú ideálne na prípravu omáčok, polievok, cestovín, pizze alebo gulášov a môžu byť použité aj ako základ pre marinády alebo dusenie mäsa. Drvené paradajky sú vhodné pre vegetariánov a vegánov a sú skvelou alternatívou k mäsovej omáčke.
Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie na… Čítať viac »Najlepšie lasagne, jednoduchý a výborný taliansky recept
Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie na pizzu Margherita Na cesto … Čítať viac »Pravá talianska pizza Margherita, rýchly recept