Značka: Francúzsky chlieb

Talianska ribollita – recept na chutnú toskánsku fazuľovo-kapustovú polievku

Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom. Ingrediencie 2 šálky fazule  4 šálky vody  1 l kuracieho vývaru  5 strúčikov cesnaku  4 lístky šalvie  2 bobkové listy  1 lyžička soli  ½ šálky olivového oleja  2…

...

Read More

Ako sa robí bruschetta? Vyskúšajte overený recept s balsamicom

Bruschetta, jeden z najlepších spôsobov, ako si užiť štedrosť letnej záhrady. Toto klasické talianske predjedlo je dokonalým spôsobom, ako zachytiť chuť dozretých paradajok, čerstvej bazalky, cesnaku a olivového oleja. Ingrediencie 1 bochník francúzskeho chleba  1 PL extra panenského olivového oleja  8 paradajok (rímskych)  ⅓ šálky nasekanej čerstvej bazalky  30 g nastrúhaného parmezánu  2…

...

Read More