Hladká múka je jednou z najpoužívanejších múk v kuchyni a nachádza uplatnenie v mnohých receptoch, najmä v pečení. Múka je vyrobená z obilných zŕn, ako sú pšenica, raž, jačmeň a ďalšie. Hladká múka je vyrábaná z pšenice a jej najväčšou výhodou je jej jemná štruktúra. Vďaka nej sa hladká múka používa na prípravu rôznych druhov cesta, ako sú napríklad cestoviny, pečivo, koláče a podobne. Táto múka obsahuje vysoké percento lepku, ktorý je zodpovedný za elasticitu cesta, čím sa zaručuje jemnosť a pružnosť výsledného produktu.
Malinový meringue koláč je skvost medzi letnými dezertami. Pohľad na tento koláč je ako pohľad na dielo umenia – s jemným chrumkavým korpusom, bohatou malinovou… Čítať viac »Malinový meringue koláč, výborný recept
Malinový chlebík je lahodným a farebným doplnkom k akejkoľvek sladkej chvíli. Táto vynikajúca pečená dobrota, ktorá sa vyznačuje svojou jemnou chutí a bohatstvom malín, je… Čítať viac »Malinový chlebík, mňamka na raňajky
Maslové croissanty – tieto elegantné, vrstvené pečivá sú synonymom pre francúzsku kuchyňu a sú srdcom každých pravých raňajok v Paríži. Ich povestný tvar pripomínajúci polmesiac… Čítať viac »Domáce maslové croissanty, kompletný recept