Holandské kakao je druh kakaového prášku, ktorý sa vyrába pomocou procesu nazývaného „dutched“ alebo „alkalizácia“. Tento proces zahŕňa ošetrenie kakaových bôbov roztokom alkalických látok, čo má za následok zníženie kyslosti kakaového prášku a zjemnenie jeho chuťovej a aromatickej charakteristiky. Holandské kakao sa často používa ako prísada v mnohých sladkých jedlách, ako sú napríklad koláče, sušienky, zmrzlina a nápoje na báze kakaového prášku. Jeho jemná chuť a tmavá farba robia z holandského kakaa obľúbenú voľbu pre tých, ktorí hľadajú kvalitný kakaový prášok pre svoje recepty. Okrem toho, že je chutné, holandské kakao má aj určité zdravotné výhody. Je zdrojom antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť organizmus pred voľnými radikálmi a podporujú zdravie srdca a krvných ciev.
Tieto francúzske čokoládové madlenky kombinujú jemnú chuť maslových sušienok s výraznou chuťou horkej čokolády, vďaka čomu sú snom každého milovníka…
Vyskúšajte recept na výborné vianočné perníkové crinkles sušienky, ktoré si určite obľúbite. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 270 g hladkej múky 120…
Kto by nepoznal klasické medvedie labky? Pripravili sme pre vás overený recept, s ktorým sa vám táto úžasná vianočná pochúťka…
Hľadáte pravý sviatočný koláčik? Vyskúšajte náš recept na čokoládové sušienky crinkles, ktoré sú naozaj úžasné. Vyrobené z kakaového prášku a…
Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther's Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené…
Tieto červené zamatové sušienky sú posiate bohatými čokoládovými lupienkami a zafarbené do žiarivej červenej. Z receptu viete pripraviť dostatok koláčikov…
Tieto brownies sú naozaj fantastické. Vyskúšajte tento overený recept na výborné brownies, ktoré chutia úžasne. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 145 g…