Značka: Horčica

Zdravá domáca majonéza – najlepší recept

Tento recept na zdravú domácu majonézu je veľmi jednoduchý a rýchly. Z ingrediencií v tomto recepte dokážete vyrobiť približne 300 ml majonézy, ktorú môžete použiť na dochutenie vášho vianočného, alebo veľkonočného šalátu. Vyskúšajte tiež recept na výborný zemiakový šalát. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Výborná a lahodná vajíčková nátierka – klasický, zdravý recept

Vajíčková nátierka je klasika. Obľúbená raňajková pomazánka je najlepšia v kombinácií s čerstvým pečivom. Táto nátierka je tiež ideálna na prípravu rýchlej večere a radí sa medzi najobľúbenejšie nátierky vôbec. Príprava vajíčkovej nátierky je rýchla a jednoduchá. Ingrediencie 4 vajcia   80 g taveného syra alebo syra lučina  40 g masla  Soľ   Horčica podľa…

Read More

Najlepšia oškvarková pomazánka – jednoduchý recept

Oškvarková nátierka je výborná pochúťka, ktorou nič nepokazíte. Môžete ju ponúknuť návšteve, alebo si ju pripraviť na raňajky alebo večeru. Najlepšia je vždy z domácich oškvarkov, ale pokiaľ ich nemáte, dajú sa kúpiť buď na trhu alebo v akýchkoľvek potravinách. Ingrediencie 250 g oškvarky  2 vajcia  1 menšia cibuľka  1 PL horčice  Soľ …

Read More

Škótske vajcia – originálny recept na obľúbenú anglickú pochúťku

Škótske vajce je varené vajce zabalené v klobáse, obalené v strúhanke, ktoré sa môže upiecť alebo vypražiť. Škótske vajcia sú bežným piknikovým jedlom. V Spojenom kráľovstve sú balené škótske vajcia dostupné v supermarketoch , obchodoch a na diaľničných čerpacích staniciach. Ingrediencie 6 veľkých vajec  1 šálka hladkej múky  1 šálka jemne rozdrvených kukuričných…

Read More

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu  Na pečené zemiaky  Postup prípravy

Read More

Svetové recepty ✅