Značka: Horčica

Výborná a lahodná vajíčková nátierka – klasický, zdravý recept

Vajíčková nátierka je klasika. Obľúbená raňajková pomazánka je najlepšia v kombinácií s čerstvým pečivom. Táto nátierka je tiež ideálna na prípravu rýchlej večere a radí sa medzi najobľúbenejšie nátierky vôbec. Príprava vajíčkovej nátierky je rýchla a jednoduchá. Ingrediencie 4 vajcia   80 g taveného syra alebo syra lučina  40 g masla  Soľ   Horčica podľa…

...

Read More

Najlepšia oškvarková pomazánka – jednoduchý recept

Oškvarková nátierka je výborná pochúťka, ktorou nič nepokazíte. Môžete ju ponúknuť návšteve, alebo si ju pripraviť na raňajky alebo večeru. Najlepšia je vždy z domácich oškvarkov, ale pokiaľ ich nemáte, dajú sa kúpiť buď na trhu alebo v akýchkoľvek potravinách. Ingrediencie 250 g oškvarky  2 vajcia  1 menšia cibuľka  1 PL horčice  Soľ …

...

Read More

Škótske vajcia – originálny recept na obľúbenú anglickú pochúťku

Škótske vajce je varené vajce zabalené v klobáse, obalené v strúhanke, ktoré sa môže upiecť alebo vypražiť. Škótske vajcia sú bežným piknikovým jedlom. V Spojenom kráľovstve sú balené škótske vajcia dostupné v supermarketoch , obchodoch a na diaľničných čerpacích staniciach. Ingrediencie 6 veľkých vajec  1 šálka hladkej múky  1 šálka jemne rozdrvených kukuričných…

...

Read More

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu  8 jahňacích kotliet   1/3 šálky olivového oleja  1 strúčik cesnaku  1 a 1/2 PL horčice  1 PL nasekaného…

...

Read More