Reklama

Hovädzia sviečkovica

Hovädzia sviečkovica je mäso z hovädzieho gulašu, ktoré sa najčastejšie používa na prípravu pokrmov na špeciálne príležitosti. Sviečkovica sa nachádza v zadnej časti hovädzieho dobytka a je jemné, mäkké a má nízky obsah tuku. V kuchyni sa často používa na prípravu rôznych jedál, ako napríklad na pečenie, grilovanie alebo dusenie. Je populárna aj ako hlavná zložka hovädzích gulášov alebo omáčok.

Hovädzí wellington – originálny anglický recept

Hovädzí wellington je spôsob úpravy hovädzieho mäsa používaný v anglickej kuchyni . Vzhľadom na náročnosť prípravy a vysokú obstarávaciu cenu…

31 júla, 2022

Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty

Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta…

20 júla, 2022

Tradičná jednoduchá hovädzia sviečková na smotane, najlepšia, pravá, s knedľou

Sviečková na smotane pochádza z Českej republiky, ale táto delikatesa je veľmi obľúbená aj na Slovensku. Najväčším tajomstvom je hlavne…

30 mája, 2022