Značka: Hovädzia sviečkovica

Hovädzí wellington – originálny anglický recept

Hovädzí wellington je spôsob úpravy hovädzieho mäsa používaný v anglickej kuchyni . Vzhľadom na náročnosť prípravy a vysokú obstarávaciu cenu surovín má povesť sviatočné špeciality. Ingrediencie 700 g hovädzej sviečkovice  3 PL maslo  150 g dijonskej horčice  500 g šampiňónov  Cca 6- 8 plátkov parmskej šunky  2 žĺtky  Olej  Soľ  Čierne mleté korenie …

...

Read More

Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty

Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne mäso a zelenina, cesto sa prehne na polovicu, aby sa plnka zabalila do polkruhu, a zakrivený okraj sa zatlačí. Ingrediencie Na krehké cesto  450 g hladkej múky  1…

...

Read More

Tradičná a jednoduchá hovädzia sviečková na smotane, najlepšia, pravá, s knedľou

Sviečková na smotane pochádza z Českej republiky, ale táto delikatesa je veľmi obľúbená aj na Slovensku. Najväčším tajomstvom je hlavne krehkosť mäsa, s kombináciou lahodnej sviečkovej omáčky. Pri príprave sviečkovej na smotane treba dávku trpezlivosti. Ingrediencie 1 kg hovädzej sviečkovice 6x mrkva 1x zeler 1x petržlen 3x cibuľa 250 ml smotany na varenie…

...

Read More