Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie 500 g hovädzie mäso s kosťou 2 ks mrkva 2 ks petržlen …
Značka: Hovädzie mäso
Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept
Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…
Výborný španielsky vtáčik – originálny recept
Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso 150 g slaniny 1 cibuľa 1 veľká…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom
Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto 250g hladkej múky plus extra na vaľkanie 140 g studeného nesoleného masla 1 veľký vaječný žĺtok 1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka Na náplň …
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule 2 ČL bravčovej masti 1 ČL rasce 2 PL papriky ¼ šálky múky 750 g hovädzieho mäsa 2 šálky hovädzieho vývaru alebo…
Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku
Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti svojho tvaru s topánkami. Chuť a ingrediencie použité na tento recept sú veľmi podobné obľúbenému gréckemu jedlu musaka. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Na zemiakovú kašu Postup prípravy
Pravé grécke hovädzie stifado – originálny a chutný recept
Stifado je v podstate pomaly varený grécky guláš vyrobený z hovädzieho mäsa, varený v paradajkovej omáčke. Tento chutný pokrm sa môže variť celé hodiny, kým omáčka poriadne nezhustne a šťavnaté mäsité kúsky sa vám v ústach nerozpadnú. Ingrediencie Postup prípravy
Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom
Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Postup…