Hrášok je zelenina s vysokým obsahom bielkovín, vlákniny a vitamínu C. Táto malá, guľovitá zelenina sa často používa v kuchyni ako prísada do polievok, šalátov, zeleninových omáčok a príloh k mäsu. Vďaka svojej chuťovej neutralite sa hodí do rôznych receptov a jednoducho sa s ním pracuje. Hrášok je tiež výborný ako samostatné jedlo, napríklad v šalátoch alebo zapekaný v rôznych omáčkach. Okrem toho, že je chutný, je aj prospešný pre zdravie, pretože obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré podporujú zdravie kostí, zubov a imunitného systému. Hrášok sa dá ľahko nájsť v obchodoch s potravinami po celom svete, čo z neho robí jednu z najobľúbenejších a najviac používaných zelenín v kuchyni.
Fish and Chips je obľúbené jedlo, ktoré by sa dalo definovať aj ako vyprážaná ryba v chrumkavom cestíčku podávaná s…
Jarná zeleninová polievka s krupicovými haluškami je vynikajúcou voľbou pre chladné jarné dni, keď sa človek potrebuje zahriať a zároveň…
Paella je tradičné španielske jedlo, ktoré pochádza z Valencie, regiónu na východnom pobreží Španielska. Tento jedinečný ryžový pokrm má dlhú…
Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých…
Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa…
Shepherd's pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou…
Vločkovité cesto v tvare trojuholníka plnené pikantnou zemiakovou, kuracou alebo jahňacou plnkou je obľúbeným snackom nielen v Indii, ale aj…
Chutný zemiakový šalát s majonézou by určite nemal chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Či už na Vianoce alebo Veľkú noc,…