Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka 1 kg zemiakov 2 vajcia 100 g hladkej múky 4 strúčiky…
Značka: Hrášok
Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak
Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy 1 veľká hlavička brokolice 1 šálka hrášku 1 šálka nakrájaných húb 1 červená paprika 1 žltá cibuľa ⅓ šálky sójovej omáčky 2 ČL rybacej omáčky 2 ČL chilli…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Samosas – originálny recept na indické plnené taštičky
Vločkovité cesto v tvare trojuholníka plnené pikantnou zemiakovou, kuracou alebo jahňacou plnkou je obľúbeným snackom nielen v Indii, ale aj vo viacerých krajinách sveta. Ingrediencie 2 šálky hladkej múky 3 lyžice ghee masla alebo repkového oleja 1/2 ČL soli 1/2 ČL rasce 3/4 šálky studenej vody Na náplň 5 stredných zemiakov 6 polievkových…
Vyprážaná ryba v cestíčku – Fish and Chips originálny recept
Fish and Chips je obľúbené jedlo, ktoré by sa dalo definovať aj ako vyprážaná ryba v chrumkavom cestíčku podávaná s hranolkami. Fish and Chips sa považujú za britské národné jedlo a medzi ľuďmi je veľmi obľúbené aj preto, že jeho príprava je jednoduchá a môžu si ho vziať kdekoľvek so sebou. Ingrediencie Mushy…
Jednoduchá španielska paella – chutný recept s krevetami
Paella je typické španielske jedlo z ryže, ktoré sa podobá na rizoto. Toto jedlo pochádza zo španielskeho mesta Valencia. Väčšina ľudí pokladá paellu za španielske národné jedlo, ale nie je to tak. Španieli ju skôr uznávajú ako regionálny pokrm, ktorý sa vyskytuje hlavne v spomínanej oblasti mesta Valencia. Obyvatelia tohto mesta ju považujú…
Najchutnejší zemiakový šalát na každý sviatok – Veľkú noc aj Vianoce
Chutný zemiakový šalát s majonézou by určite nemal chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Či už na Vianoce alebo Veľkú noc, na tradičnej dobrote si pochutná snáď každý. Zemiakový šalát sa na sviatočnom stole objavuje už od nepamäti a môže byť zložený z rôznych ingrediencií. My si teraz ukážeme jednoduchý recept, ktorým však zaručene…