Hrubá múka je výrobok, ktorý sa získava z mletia obilných zŕn, pričom obsahuje väčšie častice a väčší podiel otrúb. Táto múka má hrubšiu konzistenciu a bohatší obsah vlákniny v porovnaní s jemnou múkou. Hrubá múka sa používa pri pečení, príprave cestovín a iných jedál, ktoré vyžadujú hrubšiu textúru a bohatšiu chuť. Je známa svojou schopnosťou zlepšovať trávenie a poskytovať pocit sýtosti, vďaka vyššiemu obsahu vlákniny. Okrem toho, hrubá múka obsahuje dôležité živiny, ako sú vitamíny skupiny B, minerály a antioxidanty, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu a výžive. Je to významný príspevok k pestrej a vyváženej strave a môže byť skvelou voľbou pre ľudí, ktorí preferujú potraviny s vyšším obsahom vlákniny a prírodných zložiek.
Kto by nepoznal makové pirohy? Tento originálny slovenský recept musíte určite vyskúšať. Ingrediencie na makové pirohy Náplň Postup prípravy makových pirohov Ďalšie inšpirácie Jablkové maslo,… Čítať viac »Makové pirohy, výborný recept