Značka: Huby

Crostini s hubami – chutný recept

Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb  3 PL olivového oleja  500 g húb  1 PL masla  1 Šalotka  1 strúčik cesnaku  2 PL vody  Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda)  Tymián  Soľ  Čierne mleté korenie  petržlenová vňať  Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce…

Read More

Zavárané huby v sladkokyslom náleve – overený recept

Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich! Ingrediencie Očistené a nakrájané huby  1 – 2 ks cibule  250 ml vody  80 ml octu  2 PL kryštálového cukru  2 malé bobkové listy  4 guličky nového korenia  8 guličiek celého čierneho korenia  horčicové semienka  ½ ČL soli  Postup prípravy Poháre poriadne…

Read More

Ako spracovať huby – rady a tipy pri zbieraní húb

Hubárska sezóna je v plnom prúde a nadšení hubári si odnášajú z lesa plné koše húb. Z týchto úžasných darov lesa si môžeme pripraviť skvelé raňajky, lahodnú polievku či úžasné hlavné jedlo. Čo však so zvyšnými hubami, ktoré nám zostali v košíku? Poradíme vám, ako ich môžete čo najlepšie spracovať a uskladniť na neskôr.   Rady a tipy pri zbieraní húb  …

Read More

Vegánsky hubový stroganov – originálny recept

Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko. Ingrediencie 450 g cestovín rotini alebo farfalle  3 PL olivového oleja  1 cibuľa  3 strúčiky cesnaku  450 g húb   2…

Read More

Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak

Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy  1 veľká hlavička brokolice  1 šálka hrášku  1 šálka nakrájaných húb  1 červená paprika  1 žltá cibuľa  ⅓ šálky sójovej omáčky  2 ČL rybacej omáčky  2 ČL chilli…

Read More

Pikantná krevetová polievka – originálny recept na thajskú polievku Tom Yum Goong

Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na varenie tejto polievky sú citrónová tráva, lístky galangalu a limetky kaffir spolu s chilli, paradajkami, koriandrom a rybou omáčkou. Ingrediencie 350 g kreviet   2 a 1/2 šálky krevetového vývaru, kuracieho vývaru alebo vody …

Read More

Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom

Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto  250g hladkej múky plus extra na vaľkanie  140 g studeného nesoleného masla  1 veľký vaječný žĺtok  1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka  Na náplň …

Read More

Svetové recepty ✅