Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb 3 PL olivového oleja 500 g húb 1 PL masla 1 Šalotka 1 strúčik cesnaku 2 PL vody Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda) Tymián Soľ Čierne mleté korenie petržlenová vňať Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce…
Značka: Huby
Zavárané huby v sladkokyslom náleve – overený recept
Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich! Ingrediencie Očistené a nakrájané huby 1 – 2 ks cibule 250 ml vody 80 ml octu 2 PL kryštálového cukru 2 malé bobkové listy 4 guličky nového korenia 8 guličiek celého čierneho korenia horčicové semienka ½ ČL soli Postup prípravy Poháre poriadne…
Ako spracovať huby – rady a tipy pri zbieraní húb
Hubárska sezóna je v plnom prúde a nadšení hubári si odnášajú z lesa plné koše húb. Z týchto úžasných darov lesa si môžeme pripraviť skvelé raňajky, lahodnú polievku či úžasné hlavné jedlo. Čo však so zvyšnými hubami, ktoré nám zostali v košíku? Poradíme vám, ako ich môžete čo najlepšie spracovať a uskladniť na neskôr. Rady a tipy pri zbieraní húb …
Vegánsky hubový stroganov – originálny recept
Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko. Ingrediencie 450 g cestovín rotini alebo farfalle 3 PL olivového oleja 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 450 g húb 2…
Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak
Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy 1 veľká hlavička brokolice 1 šálka hrášku 1 šálka nakrájaných húb 1 červená paprika 1 žltá cibuľa ⅓ šálky sójovej omáčky 2 ČL rybacej omáčky 2 ČL chilli…
Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom
Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto 250g hladkej múky plus extra na vaľkanie 140 g studeného nesoleného masla 1 veľký vaječný žĺtok 1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka Na náplň …