Značka: Huby

Vegánsky hubový stroganov – originálny recept

Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko. Ingrediencie 450 g cestovín rotini alebo farfalle  3 PL olivového oleja  1 cibuľa  3 strúčiky cesnaku  450 g húb   2…

...

Read More

Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak

Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy  1 veľká hlavička brokolice  1 šálka hrášku  1 šálka nakrájaných húb  1 červená paprika  1 žltá cibuľa  ⅓ šálky sójovej omáčky  2 ČL rybacej omáčky  2 ČL chilli…

...

Read More

Pikantná krevetová polievka – originálny recept na thajskú polievku Tom Yum Goong

Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na varenie tejto polievky sú citrónová tráva, lístky galangalu a limetky kaffir spolu s chilli, paradajkami, koriandrom a rybou omáčkou. Ingrediencie 350 g kreviet   2 a 1/2 šálky krevetového vývaru, kuracieho vývaru alebo vody …

...

Read More

Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom

Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto  250g hladkej múky plus extra na vaľkanie  140 g studeného nesoleného masla  1 veľký vaječný žĺtok  1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka  Na náplň …

...

Read More