Preskočiť na obsah

Huby

Huby sú skupinou jedlých húb, ktoré sú bohaté na bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály, ako napríklad draslík, selén a vitamín D. Existuje mnoho rôznych druhov húb, vrátane šampiónov, baby húb, portobello, kráľovských húb a mnoho ďalších. Huby sa používajú ako prísada v mnohých druhoch jedál, ako sú napríklad polievky, omáčky, šaláty, ale môžu byť tiež použité ako hlavná zložka jedál, ako napríklad hubové guláše, hubové rizota alebo grilované huby. Sú skvelou alternatívou pre vegetariánov alebo tých, ktorí hľadajú nízkokalorickú a zdravú prísadu pre svoje jedlá. Huby majú výraznú chuť a môžu byť ďalej prispôsobené pridaním ďalších prísad, ako sú bylinky, cesnak alebo syr.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk