Reklama

Jablká

Jablká sú ovocie so sladkou chuťou a šťavnatým mäsom. Sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, a sú často používané v receptoch na sladké aj slané jedlá. V kuchyni sa môžu používať syrové alebo tepelne spracované, napríklad pečené alebo uvarené do kompótu. Jablká sa používajú ako základné ingrediencie pre mnoho dezertov, ako sú koláče a štrúdle, ale tiež sa používajú v slaných jedlách, ako sú šaláty a omáčky.

Horúci nápoj Wassail – tradičný recept

Wassail je tradičný sviatočný punč, ktorý sa podáva po stáročia hlavne v Anglicku. Je to upokojujúci nápoj, ktorý rodiny podávali…

29 novembra, 2022

Americký jablkový koláč – originálny recept na Apple Pie

Fantastický dezert na rodinné oslavy alebo pohodové víkendy s rodinou. Vyskúšajte obľúbený americký jablkový koláč, ktorý môžete podávať preliaty šľahačkou,…

22 augusta, 2022

Marocká mrkvová polievka – originálny recept

Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka…

17 augusta, 2022

Plnená zapekaná tekvica bez mäsa – originálny recept

Upečte si dokonalú tekvicu s chutnou plnkou z ryže, feniklu, jablka, semiačok granátového jablka a pekanových orechov. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie…

4 augusta, 2022

Originálna tvarohová žemľovka – jednoduchý recept

Vyskúšajte túto fantastickú jablkovú žemľovku s tvarohom, ktorej recept pozná niekoľko generácií. Žemľovku môžete pripraviť z pečiva, ktoré vám zostalo…

3 augusta, 2022
Reklama