Jablká sú ovocie so sladkou chuťou a šťavnatým mäsom. Sú bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, a sú často používané v receptoch na sladké aj slané jedlá. V kuchyni sa môžu používať syrové alebo tepelne spracované, napríklad pečené alebo uvarené do kompótu. Jablká sa používajú ako základné ingrediencie pre mnoho dezertov, ako sú koláče a štrúdle, ale tiež sa používajú v slaných jedlách, ako sú šaláty a omáčky.
Wassail je tradičný sviatočný punč, ktorý sa podáva po stáročia hlavne v Anglicku. Je to upokojujúci nápoj, ktorý rodiny podávali…
Fantastický dezert na rodinné oslavy alebo pohodové víkendy s rodinou. Vyskúšajte obľúbený americký jablkový koláč, ktorý môžete podávať preliaty šľahačkou,…
Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka…
Upečte si dokonalú tekvicu s chutnou plnkou z ryže, feniklu, jablka, semiačok granátového jablka a pekanových orechov. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie…
Vyskúšajte túto fantastickú jablkovú žemľovku s tvarohom, ktorej recept pozná niekoľko generácií. Žemľovku môžete pripraviť z pečiva, ktoré vám zostalo…