Značka: Jahňacie mäso

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom

Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie 650 g mleté jahňacie…

Read More