Tieto zapekané sladké zemiaky sú super zdravé a vhodné ako vegetariánska večera. Ingrediencie 6 batatov 1 PL olivový olej soľ 120 ml mlieko 60 g kyslá smotana 4 PL roztopené maslo 350 g mozarella 180 g sterilizovaná čierna fazuľa 2 jarné cibuľky 2 strúčiky cesnaku 200 g cherry paradajky 1 avokádo 1 malé…
Značka: Jarná cibuľka
Špagety Lo Mein – jednoduchý recept
Jednoduchý spôsob ako pripraviť obľúbené Špagety Lo Mein. Ingrediencie 1 bal. špagety 120 ml sójová omáčka 2 PL ryžový vínny ocot 1 PL med 2 ČL sezamový olej 1/2 ČL sušený cesnak 1/2 ČL mletý zázvor 1 PL olivový olej 100 g brokolice 1 veľká mrkva 1 červená paprika 1 jarná cibuľa sezamové…
Zapekaná plnená cuketa bez mäsa – FIT recept
Tieto plnené cukety naložené chutnými paradajkami, feta syrom a čerstvými bylinkami môžete mať hotové už do 20 minút. Vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept. Ingrediencie 3 cukety olivový olej soľ korenie 4 farieb Sušené oregano 170 g cherry paradajky 3 jarné cibuľky (biele aj zelené časti) 150 g syra feta 6 až 10…
Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom – overený recept
Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná cibuľka a parmezán. Ingrediencie 1 maslová tekvica 1 PL olivového oleja plus navyše na pokvapkanie tekvice 2 strúčiky cesnaku 8 jarných cibuliek 25 g masla 200 g ryže na rizoto 2 ČL mletého…
Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka – najlepší recept
Bryndzová pomazánka je výborná pochúťka, ktorá patrí medzi klasické slovenské produkty. Vychutnajte si výbornú chuť bryndzovej nátierky, ktorá je neodolateľná v kombinácií s čerstvým pečivom. Ingrediencie 250 g bryndze 150 g masla prípadne tvarohu 1 PL sladkej červenej papriky 1 cibuľa Soľ Mleté čierne korenie Zelená časť jarnej cibuľky Postup prípravy V miske si…
Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept
Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto 500g polohrubej múky 1 vajce Soľ Vlažná voda Plnka…
Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob
Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov 3 PL oleja 3 strúčiky cesnaku 230 g nevarených…
Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept
V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja ½ jednej cibule 2 strúčiky cesnaku ½…
Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept
Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy
Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov
Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie Na vaječnú citrónovú omáčku (Avgolemono) Postup prípravy