Značka: Jarná cibuľka

Zapekane batáty so zeleninou – FIT recept

Tieto zapekané sladké zemiaky sú super zdravé a vhodné ako vegetariánska večera. Ingrediencie 6 batatov  1 PL olivový olej  soľ  120 ml mlieko  60 g kyslá smotana  4 PL roztopené maslo  350 g mozarella  180 g sterilizovaná čierna fazuľa  2 jarné cibuľky  2 strúčiky cesnaku  200 g cherry paradajky  1 avokádo  1 malé…

...

Read More

Špagety Lo Mein – jednoduchý recept

Jednoduchý spôsob ako pripraviť obľúbené Špagety Lo Mein. Ingrediencie 1 bal. špagety  120 ml sójová omáčka  2 PL ryžový vínny ocot  1 PL med  2 ČL sezamový olej  1/2 ČL sušený cesnak  1/2 ČL mletý zázvor  1 PL olivový olej  100 g brokolice  1 veľká mrkva  1 červená paprika  1 jarná cibuľa  sezamové…

...

Read More

Zapekaná plnená cuketa bez mäsa – FIT recept

Tieto plnené cukety naložené chutnými paradajkami, feta syrom a čerstvými bylinkami môžete mať hotové už do 20 minút. Vyskúšajte tento jednoduchý a zdravý recept. Ingrediencie 3 cukety   olivový olej   soľ   korenie 4 farieb  Sušené oregano   170 g cherry paradajky   3 jarné cibuľky (biele aj zelené časti)  150 g syra feta   6 až 10…

...

Read More

Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom – overený recept

Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná cibuľka a parmezán. Ingrediencie 1 maslová tekvica   1 PL olivového oleja plus navyše na pokvapkanie tekvice  2 strúčiky cesnaku  8 jarných cibuliek  25 g masla  200 g ryže na rizoto  2 ČL mletého…

...

Read More

Nadýchaná a zdravá bryndzová nátierka – najlepší recept

Bryndzová pomazánka je výborná pochúťka, ktorá patrí medzi klasické slovenské produkty. Vychutnajte si výbornú chuť bryndzovej nátierky, ktorá je neodolateľná v kombinácií s čerstvým pečivom. Ingrediencie 250 g bryndze  150 g masla prípadne tvarohu  1 PL sladkej červenej papriky  1 cibuľa  Soľ   Mleté čierne korenie   Zelená časť jarnej cibuľky  Postup prípravy V miske si…

...

Read More

Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept

Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto  500g polohrubej múky  1 vajce  Soľ  Vlažná voda  Plnka…

...

Read More

Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob

Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov  3 PL oleja  3 strúčiky cesnaku  230 g nevarených…

...

Read More

Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept

V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja  ½ jednej cibule  2 strúčiky cesnaku   ½…

...

Read More

Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept

Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie 1,5 kg zemiakov  2 strúčiky cesnaku   2 červené cibule  štipka oregana  1 PL medu  2 PL masla  2 PL múky  1 šálka zeleninového vývaru  1 šálka…

...

Read More

Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov

Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra ​​magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie 1 kg jahňacích drobov (srdce, pečeň, pľúca a…

...

Read More