Preskočiť na obsah

Javorový sirup

Javorový sirup je prísada, ktorá sa používa v mnohých sladkých a slaných jedlách a receptoch. Je to sirup vyrobený z šťavy z kôry javorovníka cukrového, ktorý rastie najmä v Kanade a v USA. Javorový sirup má príjemnú a sladkú chuť a je často používaný ako náhrada za cukor v mnohých receptoch. Je tiež bohatý na antioxidanty a vitamíny, ktoré sú dôležité pre zdravie organizmu. Medzi tieto vitamíny patria napríklad vitamín B2, vitamín B5 a niacín. Javorový sirup sa používa v mnohých sladkých dezertoch, ako sú napríklad palacinky, wafle, palačinky alebo galette. Môže sa tiež použiť ako prísada do slaných jedál, ako sú napríklad kari, marinády alebo glazúry na mäso. Ak hľadáte zdravú a chutnú prísadu, ktorá môže nahradiť cukor vo vašich jedlách, javorový sirup je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk