Kakao je prísada, ktorá sa používa v mnohých sladkých a slaných jedlách a receptoch. Je to prášok z pražených a mletých kakaových bôbov, ktoré sa zbierajú z kakaovníkov. Kakao má výraznú a bohatú chuť a je bohaté na antioxidanty a živiny, ktoré sú dôležité pre zdravie organizmu. Medzi tieto živiny patria napríklad železo, draslík, fosfor a vápnik. Kakao sa používa v mnohých sladkých dezertoch, ako sú napríklad čokoládové torty, brownies, koláče, pudingy a mnoho ďalších. Môže sa tiež použiť v slaných jedlách, ako sú napríklad kari alebo chilli. Kakao sa tiež často mieša s mliekom alebo vodou a pridáva sa do nápojov, ako sú napríklad horúca čokoláda alebo kakao s bielym mliekom. Ak hľadáte prísadu, ktorá dodá vašim jedlám výraznú chuť a zdravotné výhody, kakao je pre vás skvelou voľbou.
Red velvet cheesecake je dezert, ktorý spojuje dve vynikajúce chute: red velvet tortu a cheesecake. Klasická red velvet torta je…
Táto jednoduchá a fantastická Red Velvet bábovka s krémovou náplňou osvieži každú oslavu alebo nedeľné popoludnie. Hrejivá príchuť a farba…
Ochutnajte tento výborný dezert, ktorý sa bude rozplývať na jazyku. Truffles sa vďaka tomuto receptu dajú pripraviť veľmi rýchlo a…
Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa…
Cítite to? To je vôňa pravých Vianoc, ktorá sa jemne dostáva do každého kúta vášho domova. Vyskúšajte tento vynikajúci recept…
Čokoládové rumové guličky sú ideálne pre každý sviatočný stôl. S týmto receptom ich dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho. Originálna nepečená…
Roztopená horká čokoláda, kakaový prášok a avokádo. To je najlepší a najzdravší puding vôbec. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 1/4 hrnčeka lupienkov…
Čokoládové cuketové muffiny so sušenými čerešňami sú lahodnou pochúťkou a skvelým dezertom, ktorý sa hodí pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento…
Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu…