Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky. Ingrediencie 2 PL olivového oleja 85 g nasekanej pancetty 1 cibuľa 1 šálka na kocky nakrájaného zeleru 4 strúčiky cesnaku 4 šálky kuracieho…
Značka: Kapusta
Talianska ribollita – recept na chutnú toskánsku fazuľovo-kapustovú polievku
Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom. Ingrediencie 2 šálky fazule 4 šálky vody 1 l kuracieho vývaru 5 strúčikov cesnaku 4 lístky šalvie 2 bobkové listy 1 lyžička soli ½ šálky olivového oleja 2…