Kedgeree je jedlo pozostávajúce z varenej ryby, varenej ryže, petržlenu, vajca na tvrdo, kari, masla alebo smotany. Vzniklo medzi britskými koloniálnymi obyvateľmi v Indii, a preto sa do Spojeného kráľovstva dostalo ako obľúbené anglické raňajky vo viktoriánskych časoch, ktoré boli súčasťou vtedy módnej anglo-indickej kuchyne. Ingrediencie 475g filé z údenej tresky 2 bobkové…
Značka: Kari
Cejlónska kuracia kari rezancová polievka – originálny indický recept
Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob. Ingrediencie 180 g širokých ryžových rezancov 2 PL Ghee masla 450 g vykostených kuracích pŕs 1 stredná cibuľa 2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy 3 bobkové listy 2 PL mletého…
Madras kari vajíčka s ryžou – originálny indický recept
Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov. Ingrediencie 8 veľkých vajec 1/4 šálky masla 1 malá cibuľa 2 ČL kari 2 ČL paradajkovej pasty 1 strúčik cesnaku 1 šálka vody 1 plechovka krájaných paradajok 1 ČL citrónovej šťavy 500 g…
Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou – originálny indický recept
Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni. Ingrediencie 2 lyžice masla 1/2 strednej cibule 1 l kurací vývar 500…