Značka: Kari

Kedgeree – rýchly anglický recept na údenú tresku s ryžou a vajíčkom

Kedgeree je jedlo pozostávajúce z varenej ryby, varenej ryže, petržlenu, vajca na tvrdo, kari, masla alebo smotany. Vzniklo medzi britskými koloniálnymi obyvateľmi v Indii, a preto sa do Spojeného kráľovstva dostalo ako obľúbené anglické raňajky vo viktoriánskych časoch, ktoré boli súčasťou vtedy módnej anglo-indickej kuchyne. Ingrediencie 475g filé z údenej tresky  2 bobkové…

Read More

Cejlónska kuracia kari rezancová polievka – originálny indický recept

Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob. Ingrediencie 180 g  širokých ryžových rezancov  2 PL Ghee masla 450 g vykostených kuracích pŕs  1 stredná cibuľa  2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy  3 bobkové listy  2 PL mletého…

Read More

Madras kari vajíčka s ryžou – originálny indický recept

Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov. Ingrediencie 8 veľkých vajec  1/4 šálky masla  1 malá cibuľa  2 ČL kari  2 ČL paradajkovej pasty  1 strúčik cesnaku  1 šálka vody  1 plechovka krájaných paradajok  1 ČL citrónovej šťavy  500 g…

Read More

Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou – originálny indický recept

Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni. Ingrediencie 2 lyžice masla  1/2 strednej cibule  1 l kurací vývar  500…

Read More