Klobása je mäsový výrobok vyrobený z mletej alebo nadrobno nakrájanej zmesi rôznych druhov mäsa, korenia a soli. Existuje množstvo druhov klobás, ktoré sa líšia svojím zložením a chuťou v závislosti od regiónu, v ktorom sa vyrábajú. V receptoch sa najčastejšie používajú klobásy, ako napríklad bravčová, hovädzia, kabanosy, chorizo, debrecínska a iné.
Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu…
Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Kyslá mliečna šošovicová polievka okrem šošovice obsahuje aj šľahačkovú smotanu, zemiaky…
Kapustnica je tradičná slovenská hustá polievka. Pripravuje sa z kvasenej kapusty. Líši sa podľa regiónu a obdobia varenia na pôstnu…
Škótske vajce je varené vajce zabalené v klobáse, obalené v strúhanke, ktoré sa môže upiecť alebo vypražiť. Škótske vajcia sú…