Ochutnajte tento výborný dezert, ktorý sa bude rozplývať na jazyku. Truffles sa vďaka tomuto receptu dajú pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho a ponúkajú nekonečnú možnosť chutí. Ingrediencie Postup prípravy Truffles môžete vyrobiť s rozličnými príchuťami:
Značka: Kokosové mlieko
Coquito – portorický vaječný koňak – vianočný recept
Nalaďte sa sviatočným duchom s týmto krémovým portorickým rumovým nápojom vyrobeným z kokosového mlieka, salka a nesladeného zahusteného mlieka. Coquito vo fľašiach vydrží v chladničke až 1 mesiac, takže si ho môžete smelo vychutnať aj na nový rok. Ingrediencie Postup prípravy
Pfeffernüsse – vianočný recept
Rovnako ako perníčky, aj pfeffernüsse sú sušienky prešpikované zmesou korenia a po upečení obalené v poleve z práškového cukru. Vyskúšajte tento recept na výborné koláčiky pfeffernüsse, ktoré budú určite vynikať na každom vianočnom stole. Ingrediencie Cesto Poleva Postup prípravy
Vietnamský avokádový milkshake – originálny recept na Sinh Tố Bơ
Sinh Tố Bơ je obľúbená pochúťka v horúcom počasí. Tento lahodný, zamatový, svetlozelený mliečny kokteil vás okamžite ochladí. Ingrediencie 1 zrelé avokádo hrnček ľadu 1/2 hrnčeka plnotučné alebo kokosové mlieko 1/4 hrnčeka kondenzované mlieko Postup prípravy Odstránime dužinu z avokáda a pridáme do mixéra spolu s kockami ľadu, mliekom a kondenzovaným mliekom. Mixujeme,…
Marocká mrkvová polievka – originálny recept
Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a očarí vás svojou lahodnou chuťou. Ingrediencie Postup prípravy
Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept
Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov 2 šalotky 2 PL kokosového alebo olivového oleja 6 strúčikov cesnaku 2 – 3 stonky citrónovej trávy 1/4 hrnčeka zázvoru 1 malé chilli Serrano alebo jalapeno 1 ČL kari…
Vegánsky hubový stroganov – originálny recept
Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko. Ingrediencie 450 g cestovín rotini alebo farfalle 3 PL olivového oleja 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 450 g húb 2…
Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom – originálny recept
Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou. Ingrediencie 1 PL slnečnicového oleja 3 PL thajskej žltej kari pasty 2 cibule 3 veľké stonky citrónovej trávy 6 strukov kardamónu 1 PL horčičného semienka 1 ks…
Mango sticky rice – originálny recept na thajskú lepkavú ryžu s mangom
Mangová lepkavá ryža je tradičný dezert z juhovýchodnej Ázie a Južnej Ázie vyrobený z lepkavej ryže , čerstvého manga a kokosového mlieka, ktorý sa konzumuje lyžičkou alebo rukami. Ingrediencie 1 šálka lepkavej dlhozrnnej ryže 1 a ¼ šálky kokosového mlieka ½ šálky trstinového cukru ½ lyžičky jemnej morskej soli ½ šálky kokosovej smotany …
Recept na indické butter chicken – lahodné maslové kura s chlebom Naan
Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy. Ingrediencie 2 PL masla 1 stredná cibuľa 4 strúčiky cesnaku 2 ČL garam masala 2 ČL červeného kari 1/2 ČL čili prášku 1 ČL…