Značka: Kokosový olej

Jednoduchá avokádová domáca zmrzlina – rýchly recept

Úžasná avokádová zmrzlina. Rýchly a jednoduchý recept na chutnú zmrzlinu. Ingrediencie 4 avokáda  Šťava zo 4 limetiek  Kôra z 2 limetiek  150 – 250 ml javorový sirup ( podľa chuti)  2 plechovky kokosovej smotany  2 ČL vanilkový extrakt  2 PL kokosový olej  Štipka soli  Postup prípravy Všetky ingrediencie poriadne vyšľaháme do hladka. Ochutnáme…

Read More

Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept

Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov  2 šalotky   2 PL kokosového alebo olivového oleja   6 strúčikov cesnaku  2 – 3 stonky citrónovej trávy   1/4 hrnčeka zázvoru  1 malé chilli Serrano alebo jalapeno  1 ČL kari…

Read More

Cuketová kari polievka – vegánsky recept

Cuketová polievka na kari z čerstvého zázvoru, jalapeño a mäty. Rýchla, jednoduchá a upokojujúca chuť, ktorú si vychutnajú aj vegáni. Polievka sa môže podávať horúca aj vychladená. Ingrediencie 2 PL kokosového oleja  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  1 PL strúhaného zázvoru  ½ až 1 paprička jalapeño podľa chuti  soľ  2 ČL kari korenia …

Read More

Thajské kuracie kari Panang – originálny recept

Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou. Ingrediencie 650 g vykostené kuracie stehná bez kože  1 malá cibuľa  1 červená paprika   1 oranžová paprika  2 strúčiky cesnaku  1 PL kokosového oleja  110 g červenej…

Read More

Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept

V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja  ½ jednej cibule  2 strúčiky cesnaku   ½…

Read More