Preskočiť na obsah

Korenie tandoori masala

Korenie Tandoori masala je tradičné indické korenie, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou Tandoori kuchyne. Tento aromatický zmes korenín sa používa na dochutenie mäsových jedál, najmä kuracích a jahňacích, predovšetkým pri príprave v tradičnom indickom peci Tandoor. Tandoori masala obsahuje rôzne druhy korenín, ako sú koriander, kardamóm, kurkuma, kajenský korenie, koriandrový prášok, klinčeky, škorica a ďalšie. Táto zmes korenín dodáva jedlám výraznú chuť a arómu s jemnou korenistou a pikantnou príchuťou. Korenie Tandoori masala sa používa na marinovanie mäsa, ktoré sa potom pečie v peci Tandoor, ale môže sa tiež použiť pri príprave grilovaných alebo pečených jedál. Jeho bohatá a výrazná chuť robí z korenia Tandoori masala obľúbenú vo svetovej kuchyni a dáva jedlám charakteristický indický šmrnc.