Korenie Tandoori masala je tradičné indické korenie, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou Tandoori kuchyne. Tento aromatický zmes korenín sa používa na dochutenie mäsových jedál, najmä kuracích a jahňacích, predovšetkým pri príprave v tradičnom indickom peci Tandoor. Tandoori masala obsahuje rôzne druhy korenín, ako sú koriander, kardamóm, kurkuma, kajenský korenie, koriandrový prášok, klinčeky, škorica a ďalšie. Táto zmes korenín dodáva jedlám výraznú chuť a arómu s jemnou korenistou a pikantnou príchuťou. Korenie Tandoori masala sa používa na marinovanie mäsa, ktoré sa potom pečie v peci Tandoor, ale môže sa tiež použiť pri príprave grilovaných alebo pečených jedál. Jeho bohatá a výrazná chuť robí z korenia Tandoori masala obľúbenú vo svetovej kuchyni a dáva jedlám charakteristický indický šmrnc.