Značka: Korenie

Batatové gnocchi – FIT recept na sladko

Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov  1 PL čerstvého tymiánu  ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu  ¼ ČL bieleho korenia  1 hrnček scedenej ricotty  1 žĺtok  300 g hladkej múky  …

Read More

Chrumkavé batatové hranolky – jednoduchý recept

Tieto jednoduché pečené batátové hranolky sú chrumkavou pochúťkou, ktorá sa upečie vo vašej rúre za menej ako 20 minút. Ingrediencie 3 bataty  1 PL kukuričného škrobu  ½ ČL jemnej morskej soli  1/4 hrnčeka olivového oleja  Korenie podľa chuti  Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Bataty si ošúpeme a nakrájame ich na menšie…

Read More

Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty

Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne mäso a zelenina, cesto sa prehne na polovicu, aby sa plnka zabalila do polkruhu, a zakrivený okraj sa zatlačí. Ingrediencie Na krehké cesto  450 g hladkej múky  1…

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More

Recept na plnené talianske ravioli s omáčkou

Ravioli sú typom cestovín, ktoré obsahujú plnku obalenú v tenkom cestovinovom cestíčku. Zvyčajne sa podávajú vo vývare alebo s omáčkou a vznikli ako tradičné jedlo v talianskej kuchyni. Ingrediencie 600 g tekvice  5-6 šalotiek  3-4 strúčiky cesnaku  1 polievková lyžica olivového oleja   60 g vlašských orechov   100 g parmezánu   Vetvička oregana   250 g hladkej…

Read More

Pravé talianske hubové rizoto – originálny recept

Autentické rizoto v talianskom štýle naozaj stojí za ochutnanie. Rizoto sa všeobecne radí medzi jedno z najlepších jedál, ktoré môžete pripraviť vďaka ryži. Ingrediencie 1 ČL olivového oleja   25 g masla   1 cibuľa   200 g šampiňónov   1/2 šálky ryže Arborio  1/4 šálky bieleho vína    4 šálky horúceho kuracieho vývaru/zeleninového vývaru  1/3 šálky parmezánu  …

Read More