Preskočiť na obsah

Krátkozrnná ryža

Krátkozrnná ryža je jedným z druhov ryže, ktorá sa vyznačuje svojou krátkou a širokou zrnnou štruktúrou. Táto ryža je populárna v mnohých kuchyniach a využíva sa na prípravu rôznych jedál, najmä v ázijskej, stredomorskej a latinskoamerických kuchyniach. Krátkozrnná ryža má tendenciu absorbovať viac tekutiny a pri varení vytvára lepkavú a kremavú konzistenciu. To ju robí ideálnou na prípravu rizot, sushi, paell, pudingov a mnohých ďalších jedál, kde je potrebná lepkavá textúra. Táto ryža je tiež bohatá na škrob, čo jej dodáva plnú chuť a príjemnú textúru. Krátkozrnná ryža je cenovo dostupná a ľahko dostupná, čo ju robí obľúbenou vo svetovej kuchyni. Jej univerzálnosť a schopnosť absorbovať chuť a arómu z ostatných prísad ju robia dôležitou zložkou mnohých tradičných jedál.