Preskočiť na obsah

Kryštálový cukor

Kryštálový cukor je druh cukru s hrubšími a väčšími kryštálmi ako bežný biely cukor. Je často používaný pri pečení a varení sladkých jedál, kde sa požaduje jemnejší a krehkejší výsledok. Môže sa tiež používať na posypanie ovocia alebo zeleniny, aby sa zvýraznila ich chuť a zabezpečila konzervácia. Kryštálový cukor sa vyrába z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy a má bielu alebo svetlohnedú farbu.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina je tradičným európskym dezertom, obzvlášť obľúbeným v krajinách strednej Európy ako je Slovensko a Česká republika. Táto lahodná pochúťka kombinuje jemnosť cesta… Čítať viac »Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Čerešňová bublanina je tradičný slovenský (ale aj český) letný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a výraznú chuť čerstvých čerešní. Bublanina sa vyznačuje… Čítať viac »Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept