Kukuričné vločky sú obľúbeným obilným produktom, ktorý je vyrobený z mletého kukuričného zrna. Majú charakteristickú žltú farbu a štruktúru vločiek. Kukurica je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály, a preto sú kukuričné vločky považované za výživný a zdravý výber. Kukuričné vločky sa často používajú pri príprave raňajkových cereálií, müsli, granolových tyčiniek, dezertov alebo pečiva. Môžu sa konzumovať samotné so studeným mliekom, jogurtom alebo ovocím, alebo sa môžu použiť ako základ pre rôzne recepty. Kukuričné vločky majú jemnú a krupicovú konzistenciu, ktorá sa po namočení alebo varení stáva mäkšou a kašovitejšou. Sú veľmi všestranné a pridávajú jedlám bohatú chuť a textúru. Okrem svojich výživových výhod sú kukuričné vločky tiež bezlepkovou alternatívou pre ľudí s celiakiou alebo intoleranciou na lepok.