Preskočiť na obsah

Kukuričný škrob

Kukuričný škrob je prášková prísada, ktorá sa vyrába z kukuričného zrna. Používa sa ako zahusťovadlo alebo ako alternatíva pre múku v mnohých druhoch jedál a receptov. Kukuričný škrob má bezfarebnú farbu a neutrálnu chuť, a je bohatý na sacharidy. Je tiež bezlepkovou alternatívou pre osoby trpiace celiakiou alebo intoleranciou na lepok. Kukuričný škrob sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad polievky, omáčky, koláče a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má vysokú zahusťovaciu silu a pomáha zlepšiť textúru a chuť jedál. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a textúru vašich jedál a pridať do nich novú zahusťovaciu prísadu, kukuričný škrob je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk