Značka: Kuracie prsia

Kurací stroganov so šampiňónmi – overený recept

Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Kráľovské kura s hubami – chutný recept

Úžasná kuracia pochúťka, ktorú dokážete pripraviť v priebehu 30 minút. Kráľovské kura s hubami môžete podávať podľa chuti s cestovinami, ryžou aj zemiakmi. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Krémová kuracia Marsala s hubami – originálny recept

Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné. Ingrediencie 120 g hladká múka  4 ks kuracie prsia bez kože  2 PL masla  1 PL olivového oleja  230 g šampiňónov alebo iných húb  2 strúčiky cesnaku  150 ml bieleho vína  200 ml kuracieho vývaru   120 ml smotana na šľahanie  Soľ …

Read More

Vyprážané kuracie nugetky – najlepší domáci recept

Dokonale chrumkavé a chutné domáce kuracie nugetky si určite obľúbi každý člen rodiny. Už nemusíte chodiť do fastfoodu. Úžasné kuracie nugetky si budete môcť vďaka tomuto receptu pripraviť aj doma. Ingrediencie 120 g hladkej múky  2 PL cesnakového prášku  1 PL plus 2 ČL soli  3 vajcia  180 g  strúhanky  670 g kuracích pŕs …

Read More

Gordon blue alebo cordon bleu – jednoduchý recept na kuraciu pochúťku

Cordon bleu je rezeň pôvodom z Francúzska. Jeho základom je kvalitné kuracie alebo teľacie mäso, šunka a syr s modrou plesňou, alebo syr typu Ementál, Gouda, Greyerzer, Appenzeller alebo Raclette, ktoré sa vložia do mäsa a ako celok obalia. Následne sa smaží tak ako viedenský rezeň. Ingrediencie 5 kuracích pŕs  10 plátkov šunky…

Read More

Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept

Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka  1 kg zemiakov  2 vajcia  100 g hladkej múky  4 strúčiky…

Read More

Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept

V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja  ½ jednej cibule  2 strúčiky cesnaku   ½…

Read More

Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken

Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu  10 strúčikov cesnaku  6 celých klinčekov  4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru  1 PL neblanšírovaných mandlí  1 PL solené kešu oriešky  1 ČL mletej škorice  6 malých červených cibúľ  4 papričky…

Read More

Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky

Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky  4 dl mlieka  1 dl kyslej smotany  2 vetvičky petržlenu  400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia  1 stredná cibuľa  1 zelená paprika  1 paradajka  2 PL oleja …

Read More

Kuracie souvlaki – výborný grécky recept

Souvlaki je obľúbené grécke jedlo pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj zeleniny grilovaných na špíze . Podáva sa na špajli, z ktorej sa priamo konzumuje, prípadne tiež v chlebe pita. V Grécku sa suvlaki tradične robí z bravčového alebo jahňacieho, v poslednej dobe často aj z kuracieho mäsa. V iných krajinách…

Read More

Svetové recepty ✅