Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Kuracie prsia
Kráľovské kura s hubami – chutný recept
Úžasná kuracia pochúťka, ktorú dokážete pripraviť v priebehu 30 minút. Kráľovské kura s hubami môžete podávať podľa chuti s cestovinami, ryžou aj zemiakmi. Ingrediencie Postup prípravy
Krémová kuracia Marsala s hubami – originálny recept
Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné. Ingrediencie 120 g hladká múka 4 ks kuracie prsia bez kože 2 PL masla 1 PL olivového oleja 230 g šampiňónov alebo iných húb 2 strúčiky cesnaku 150 ml bieleho vína 200 ml kuracieho vývaru 120 ml smotana na šľahanie Soľ …
Vyprážané kuracie nugetky – najlepší domáci recept
Dokonale chrumkavé a chutné domáce kuracie nugetky si určite obľúbi každý člen rodiny. Už nemusíte chodiť do fastfoodu. Úžasné kuracie nugetky si budete môcť vďaka tomuto receptu pripraviť aj doma. Ingrediencie 120 g hladkej múky 2 PL cesnakového prášku 1 PL plus 2 ČL soli 3 vajcia 180 g strúhanky 670 g kuracích pŕs …
Gordon blue alebo cordon bleu – jednoduchý recept na kuraciu pochúťku
Cordon bleu je rezeň pôvodom z Francúzska. Jeho základom je kvalitné kuracie alebo teľacie mäso, šunka a syr s modrou plesňou, alebo syr typu Ementál, Gouda, Greyerzer, Appenzeller alebo Raclette, ktoré sa vložia do mäsa a ako celok obalia. Následne sa smaží tak ako viedenský rezeň. Ingrediencie 5 kuracích pŕs 10 plátkov šunky…
Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept
Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka 1 kg zemiakov 2 vajcia 100 g hladkej múky 4 strúčiky…
Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept
V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja ½ jednej cibule 2 strúčiky cesnaku ½…
Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken
Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu 10 strúčikov cesnaku 6 celých klinčekov 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru 1 PL neblanšírovaných mandlí 1 PL solené kešu oriešky 1 ČL mletej škorice 6 malých červených cibúľ 4 papričky…
Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky 4 dl mlieka 1 dl kyslej smotany 2 vetvičky petržlenu 400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia 1 stredná cibuľa 1 zelená paprika 1 paradajka 2 PL oleja …
Kuracie souvlaki – výborný grécky recept
Souvlaki je obľúbené grécke jedlo pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj zeleniny grilovaných na špíze . Podáva sa na špajli, z ktorej sa priamo konzumuje, prípadne tiež v chlebe pita. V Grécku sa suvlaki tradične robí z bravčového alebo jahňacieho, v poslednej dobe často aj z kuracieho mäsa. V iných krajinách…