Kypriaci prášok je bielkovinná zmes, ktorá sa používa ako kvasivo v pečení. Pomáha cestu vykypriť a urobiť ju ľahkou a nadýchanou. Kypriaci prášok obsahuje bikarbónu sodnú a kyselinu citrónovú, ktoré spolu pri kontakte s tekutinou začnú reagovať a uvoľňovať oxid uhličitý, čím sa cesto nadúva. Je často používaný v receptoch na koláče, muffiny, buchty a iné pečivo.
Hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy…
Vyskúšajte recept na výborné vianočné perníkové crinkles sušienky, ktoré si určite obľúbite. Ingrediencie 270 g hladkej múky 120 g kryštálového…
Výborná maková verzia obľúbených crinkles sušienok. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a pripravte svojej rodine prekvapenie v podobe chutných…
Výborné tekvicové muffiny sú skvelou pochúťkou pre deti aj dospelých. Ingrediencie 175 ml slnečnicového oleja 175 g trstinového cukru 3…