Cheesecake pre každého milovníka chutného avokáda. Ingrediencie Korpus 180 g grahamových sušienok 70 g kryštálový cukor 6 polievkových lyžíc roztopeného masla Štipka soli Náplň 450 g syra philadelphia alebo iného smotanového syra 2 zrelé avokáda 200 g cukru Štipka soli 180 ml smotana na šľahanie 110 ml čerstvá limetková šťava Kôra z 1…
Značka: Limetka
Avokádové palacinky – FIT recept
Ak milujete avokádo a jeho krásnu zelenú farbu, tieto jemné palacinky budú vašou novou láskou pri jedálenskom stole. Podávajte ich s čučoriedkami, banánmi, čokoládou, šľahačkou, nutellou alebo čímkoľvek, čo vám k týmto palacinkám bude pasovať a chutiť. Ingrediencie 180 g hladkej múky 2 ČL prášok do pečiva Štipka soli 1 malé avokádo 1…
Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept
Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov 2 šalotky 2 PL kokosového alebo olivového oleja 6 strúčikov cesnaku 2 – 3 stonky citrónovej trávy 1/4 hrnčeka zázvoru 1 malé chilli Serrano alebo jalapeno 1 ČL kari…
Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom – originálny recept
Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou. Ingrediencie 1 PL slnečnicového oleja 3 PL thajskej žltej kari pasty 2 cibule 3 veľké stonky citrónovej trávy 6 strukov kardamónu 1 PL horčičného semienka 1 ks…
Najlepšia zdravá cícerová nátierka – jednoduchý recept
Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus je veľmi obľúbený a zdravý a môže sa konzumovať aj v kombinácií s mletým mäsom alebo zeleninou. Ingrediencie 200 g cíceru z konzervy 50 g masla ½ cibule 2 strúčiky cesnaku Olivový olej Soľ …
Najlepšia avokádová nátierka – jednoduchý a zdravý recept
Avokádová nátierka je veľmi jednoduchá na prípravu. Tento recept vyžaduje len tri kroky a tri ingrediencie. Nátierka je vhodná aj pre vegánov, pretože je vyrobená zo zdravých ingrediencií vrátane citrónu a cesnaku. Ingrediencie 1 zrelé avokádo 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku soľ mleté čierne korenie citrón alebo limetka Postup prípravy Avokádo si…
Thajské kuracie kari Panang – originálny recept
Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou. Ingrediencie 650 g vykostené kuracie stehná bez kože 1 malá cibuľa 1 červená paprika 1 oranžová paprika 2 strúčiky cesnaku 1 PL kokosového oleja 110 g červenej…
Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob
Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov 3 PL oleja 3 strúčiky cesnaku 230 g nevarených…
Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept
Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra 3 PL rybacej omáčky 1 cibuľa 1/4 ČL mletej sušenej čili papričky 220 g mletého bravčového mäsa 1-2 limetky 1/4 na tenké plátky nakrájanej…
Cícerovo-zemiakové kari – pravý indický recept
Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút. Ingrediencie 1 PL repkového oleja 1 stredná cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 ČL mletého čerstvého zázvoru 2 ČL lyžičky mletého koriandra 1 ČL garam masala 1…