Značka: Limetka

Avokádový cheesecake – FIT recept

Cheesecake pre každého milovníka chutného avokáda. Ingrediencie Korpus  180 g grahamových sušienok  70 g kryštálový cukor  6 polievkových lyžíc roztopeného masla  Štipka soli  Náplň  450 g syra philadelphia alebo iného smotanového syra  2 zrelé avokáda  200 g cukru  Štipka soli  180 ml smotana na šľahanie  110 ml čerstvá limetková šťava  Kôra z 1…

Read More

Avokádové palacinky – FIT recept

Ak milujete avokádo a jeho krásnu zelenú farbu, tieto jemné palacinky budú vašou novou láskou pri jedálenskom stole. Podávajte ich s čučoriedkami, banánmi, čokoládou, šľahačkou, nutellou alebo čímkoľvek, čo vám k týmto palacinkám bude pasovať a chutiť. Ingrediencie 180 g hladkej múky  2 ČL prášok do pečiva  Štipka soli  1 malé avokádo  1…

Read More

Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept

Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov  2 šalotky   2 PL kokosového alebo olivového oleja   6 strúčikov cesnaku  2 – 3 stonky citrónovej trávy   1/4 hrnčeka zázvoru  1 malé chilli Serrano alebo jalapeno  1 ČL kari…

Read More

Tekvicové kari s cícerom a kokosovým mliekom – originálny recept

Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou. Ingrediencie 1 PL slnečnicového oleja  3 PL thajskej žltej kari pasty   2 cibule  3 veľké stonky citrónovej trávy   6 strukov kardamónu  1 PL horčičného semienka  1 ks…

Read More

Najlepšia zdravá cícerová nátierka – jednoduchý recept

Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus je veľmi obľúbený a zdravý a môže sa konzumovať aj v kombinácií s mletým mäsom alebo zeleninou. Ingrediencie 200 g cíceru z konzervy   50 g masla  ½ cibule    2 strúčiky cesnaku  Olivový olej   Soľ  …

Read More

Najlepšia avokádová nátierka – jednoduchý a zdravý recept

Avokádová nátierka je veľmi jednoduchá na prípravu. Tento recept vyžaduje len tri kroky a tri ingrediencie. Nátierka je vhodná aj pre vegánov, pretože je vyrobená zo zdravých ingrediencií vrátane citrónu a cesnaku. Ingrediencie 1 zrelé avokádo  1 červená cibuľa  1 strúčik cesnaku  soľ   mleté čierne korenie  citrón alebo limetka  Postup prípravy Avokádo si…

Read More

Thajské kuracie kari Panang – originálny recept

Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou. Ingrediencie 650 g vykostené kuracie stehná bez kože  1 malá cibuľa  1 červená paprika   1 oranžová paprika  2 strúčiky cesnaku  1 PL kokosového oleja  110 g červenej…

Read More

Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob

Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov  3 PL oleja  3 strúčiky cesnaku  230 g nevarených…

Read More

Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept

Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra   3 PL rybacej omáčky  1 cibuľa  1/4 ČL mletej sušenej čili papričky  220 g mletého bravčového mäsa  1-2 limetky  1/4 na tenké plátky nakrájanej…

Read More

Cícerovo-zemiakové kari – pravý indický recept

Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút. Ingrediencie 1 PL repkového oleja  1 stredná cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 ČL mletého čerstvého zázvoru  2 ČL lyžičky mletého koriandra  1 ČL garam masala  1…

Read More