Preskočiť na obsah

Listy kafírovej limetky

Listy kafírovej limetky, známe aj ako listy makrutového citróna, sú dôležitou zložkou v juhovýchodnej ázijskej kuchyni. Tieto tmavozelené, lesklé listy majú intenzívnu citrusovú arómu a pridávajú do jedál sviežosť a vôňu. Sú veľmi aromatické a majú jemne horkú chuť. Listy kafírovej limetky sa často používajú v kari, polievkach, omáčkach a iných ázijských jedlách, kde dodávajú charakteristickú citrusovú príchuť. Pred použitím sa listy často nalomia alebo jemne nasekajú, aby sa uvoľnili ich vône a chute. Okrem svojho kulinárskeho využitia majú listy kafírovej limetky aj liečivé účinky a sú uznávané pre svoje antioxidačné a protizápalové vlastnosti. Celkovo sú listy kafírovej limetky dôležitou a vítanou zložkou v mnohých ázijských receptoch, ktoré obohacujú chuťový profil a prinášajú osviežujúcu arómu do jedál.