Preskočiť na obsah

Mandľová múka

Mandľová múka je druh múky, ktorý sa vyrába z mletých mandlí. Táto múka je bezlepková a je vhodná pre osoby s celiakiou alebo s intoleranciou na lepok. Mandľová múka je tiež bohatá na bielkoviny, vlákninu a zdraviu prospešné tuky, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie srdca a ciev. Môže sa použiť ako náhrada za hladkú múku v mnohých receptoch, ako sú napríklad koláče, pečivo, cestoviny a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má jemnú štruktúru a mierne orieškovú chuť, čo pridáva do jedál novú dimenziu chuti. Mandľová múka sa tiež používa ako zdroj bielkovín v športovej výžive a pri chudnutí, pretože znižuje hladinu cukru v krvi a udržuje pocit sýtosti. Ak hľadáte zdravú a chutnú alternatívu k hladkej múke, mandľová múka je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk