Mascarpone je hustý a krémový syr pôvodom z Talianska, ktorý sa často používa na výrobu dezertov ako je tiramisu alebo cheesecake. V receptoch sa často využíva ako náhrada za smotanu alebo krémový syr, a pridáva do jedla jemnú a krémovú chuť. Mascarpone sa vyrába z kyslej smotany a kyseliny citrónovej a má menej kyslosti ako iné syry. Je ideálny na prípravu sladkých dezertov, ale aj na prípravu sýtených jedál a omáčok.
Pavlova torta je jednou z najznámejších dezertov z Austrálie a Nového Zélandu. Táto torta je vyrobená z bielkov, cukru a…
Vyskúšajte túto skvelú kombináciu jahôd a mascarpone a túto dobrotu už nevymeníte za nič iné. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 850 g…
Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom…
Využite obdobie chutných tekvíc naplno a vyskúšajte jednoduchý recept na lahodné krémové cestoviny, ktoré sú veľmi obľúbené hlavne u detí,…
Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu…
Vyskúšajte lahodnú pomazánku s medvedím cesnakom a lučinou. Rýchly a jednoduchý recept. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 250 g mascarpone prípadne lučina …
Tiramisu je veľmi obľúbený koláč, ktorý sa skladá zo striedajúcich sa vrstiev podlhovastých piškót, ktoré sú nasiaknuté kávou. Medzi jednotlivé…