Preskočiť na obsah

Maslo

Maslo je mliečny tuk, ktorý sa používa v kuchyni na prípravu rôznych druhov jedál. Je to dôležitá ingrediencia pre pečenie, varenie, prípravu omáčok, nátierok a iných jedál. Maslo má charakteristickú chuť a vôňu, ktorá môže ovplyvniť chuť jedla, v ktorom sa používa. Môže sa používať ako hlavná zložka jedla, ale aj ako príloha k pečeným zemiakom, na miešanie s bylinkami a inými dochucovadlami a na pečenie. Maslo sa vyrába z kravského mlieka, ale existujú aj alternatívy ako rastlinné maslá na báze kokosového, arašidového, mandľového, či iných olejov.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Perfektné parížske rožky bez múky, známe svojou jemnou a lahodnou chuťou, sú skutočným klenotom európskej cukrárskej tradície. Predstavujú spojenie jednoduchosti a elegancie, pričom každý kúsok… Čítať viac »Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky

Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky

Medovníkový domček je dnes neoddeliteľnou súčasťou vianočnej tradície, má za sebou bohatú a fascinujúcu históriu. Tieto sladké a dekoratívne diela sú nielen vizuálne atraktívne, ale… Čítať viac »Ako upiecť dokonalý medovníkový domček ako z rozprávky