Maslo je mliečny tuk, ktorý sa používa v kuchyni na prípravu rôznych druhov jedál. Je to dôležitá ingrediencia pre pečenie, varenie, prípravu omáčok, nátierok a iných jedál. Maslo má charakteristickú chuť a vôňu, ktorá môže ovplyvniť chuť jedla, v ktorom sa používa. Môže sa používať ako hlavná zložka jedla, ale aj ako príloha k pečeným zemiakom, na miešanie s bylinkami a inými dochucovadlami a na pečenie. Maslo sa vyrába z kravského mlieka, ale existujú aj alternatívy ako rastlinné maslá na báze kokosového, arašidového, mandľového, či iných olejov.
Orechové fúkané rožky sú neoddeliteľnou súčasťou slovenskej kuchyne, obzvlášť počas vianočného obdobia. Toto lahodné a jemné pečivo je známe svojou jedinečnou chuťou a nezameniteľnou vôňou,… Čítať viac »Tradičné orechové fúkané rožky
Dánske maslové sušienky, známe po celom svete pre svoju jemnú, krehkú textúru a neodolateľnú maslovú chuť, sú klasikou, ktorá sa stala synonymom pre pohodové popoludnia… Čítať viac »Dánske maslové sušienky, úžasný recept
Pekanové sušienky, s ich bohatou chuťou a krehkou textúrou, sú jedným z kulinárskych potešení, ktoré prinášajú do každej kuchyne nádych sladkej elegancie. Tieto sušienky, ktoré… Čítať viac »Pekanové sušienky, úžasný recept
Vianočný čas je obdobím plným pohody, rodinných stretnutí a samozrejme, nespočetných výnimočných chutí. Svoje miesto tam má aj domáci trdelník. V tejto magické atmosfére, kde… Čítať viac »Domáci trdelník, vianočný recept
Orechovník, tiež známy ako orechový závin, je tradičné a veľmi obľúbené sladké pečivo v strednej a východnej Európe, s osobitným miestom v srdciach mnohých Slovákov… Čítať viac »Domáci orechovník, tradičný recept
Orechové rožky sú klasickým a obľúbeným pečivom, ktoré si našlo svoje miesto v srdciach milovníkov sladkostí nielen na Slovensku, ale aj v mnohých iných kultúrach.… Čítať viac »Babičkine orechové rožky, jednoduchý recept