Reklama

Melasa

Melasa je hustá, tmavá, silno aromatická tekutina, ktorá sa získava z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Má sladkú chuť s nádychom karamelu a výraznú arómu. Používa sa ako sladidlo a dochucovadlo v rôznych receptoch, najmä v sladkých dezertoch a nápojoch, ale aj v slaných jedlách a marinádach.

Tradičný vianočný Figgy Pudding – originálny recept

Figgy Pudding je skutočne lahodným dezertom, na ktorom si určite pochutnáte. Jedná sa o vianočnú pochúťku, ktorá má svoj pôvod…

5 decembra, 2022

Pfeffernüsse – vianočný recept

Rovnako ako perníčky, aj pfeffernüsse sú sušienky prešpikované zmesou korenia a po upečení obalené v poleve z práškového cukru. Vyskúšajte…

12 novembra, 2022

Zázvorové sušienky plnené pomarančovým krémom – originálny recept

Tieto sušienky kombinujú typické zimné chute: zázvor zvonku a citrusový nádych vo vnútri. Ingrediencie Sušienky  350 g hladkej múky  1…

5 septembra, 2022
Reklama