Preskočiť na obsah

Mletý mak

Mletý mak je semeno makovníka, ktoré sa používa v mnohých receptoch ako prísada do pečiva, dezertov a omáčok. Je veľmi populárny v strednej a východnej Európe, a používa sa aj ako náplň do koláčov a makovníkov. Obsahuje významné množstvo bielkovín, vlákniny a zdravých tukov, a zároveň je nízkokalorický. Mletý mak má ľahko krehkú štruktúru, ktorá sa dobre mieša s inými ingredienciami a prispieva k jemnej a lahodnej chuti pokrmov.

Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta - originálny slovenský recept

Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta, originálny slovenský recept

Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Ingrediencie na makové… Čítať viac »Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta, originálny slovenský recept