Mletý mak je semeno makovníka, ktoré sa používa v mnohých receptoch ako prísada do pečiva, dezertov a omáčok. Je veľmi populárny v strednej a východnej Európe, a používa sa aj ako náplň do koláčov a makovníkov. Obsahuje významné množstvo bielkovín, vlákniny a zdravých tukov, a zároveň je nízkokalorický. Mletý mak má ľahko krehkú štruktúru, ktorá sa dobre mieša s inými ingredienciami a prispieva k jemnej a lahodnej chuti pokrmov.
Kto by nepoznal makové pirohy? Tento originálny slovenský recept musíte určite vyskúšať. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie 1 k zemiaky 1 vajce 120…
Maková verzia klasických lineckých koláčikov. Vyskúšajte tento recept a pripravte na vianočný stôl malé prekvapenie v podobe makových lineckých koláčikov,…
Výborná maková verzia obľúbených crinkles sušienok. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a pripravte svojej rodine prekvapenie v podobe chutných…
Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú…
Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo…