Mliečna čokoláda je druh čokolády, ktorá je známa svojou sladkou a jemnou chuťou. Je vyrobená z kakaového prášku, kakaového masla, cukru a pridávajú sa do nej aj mliečne produkty, ako je sušené mlieko, kondenzované mlieko alebo práškové mlieko. Mliečna čokoláda má kremovú konzistenciu a jemnú mliečnu arómu. Tento typ čokolády je veľmi obľúbený a často sa používa v cukrárstve a pekárstve na prípravu rôznych sladkých jedál, ako sú torty, koláče, sušienky a zákusky. Mliečna čokoláda sa tiež často konzumuje samostatne ako sladká pochúťka.
Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu čokolády, ktorá tomuto dezertu dodá… Čítať viac »Tiramisu Cheesecake, originálny recept
Dobošová torta je maďarský piškótový koláč potiahnutý čokoládovým maslovým krémom a poliaty karamelom. Vrstvené pečivo je pomenované po svojom vynálezcovi, maďarskom šéfkuchárovi Józsefovi C. Dobošovi,… Čítať viac »Jednoduchá dobošová torta, najlepší recept