Mozzarella je druh syra pôvodom z južného Talianska. Je to mäkký syr, ktorý sa vyrába z kravského mlieka. Má jemnú, kremovú chuť a je často používaný v talianskej kuchyni. Mozzarella sa používa ako prísada v mnohých druhoch jedál, ako sú napríklad pizza, cestoviny, sendviče, šaláty alebo na grilované jedlá. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú mäkký syr s jemnou chuťou. Okrem toho, že je chutná, mozzarella má aj určité zdravotné výhody. Je zdrojom bielkovín a vápnika, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a svalov. Mozzarella tiež obsahuje probiotiká, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú črevnú mikroflóru a podporujú imunitný systém.
Chlieb z medvedieho cesnaku je skvelou alternatívou k obyčajnému bielemu chlebu. Tento chlieb má charakteristickú chuť a vôňu medvedieho cesnaku,…
Špenátové muffiny sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí sa snažia zvýšiť príjem zeleniny do svojej stravy. Tieto muffiny sú ľahko…
Tieto zapekané sladké zemiaky sú super zdravé a vhodné ako vegetariánska večera. Ingrediencie 6 batatov 1 PL olivový olej soľ …
Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a…
Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici. Ingrediencie 500 g vykostené…
Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny…
Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie…
Ako pripraviť ten najlepší taliansky chlieb focaccia, ktorý je zvonka dokonale chrumkavý a vnútri mäkký a lahodný? Tento jednoduchý recept…
Šalát Caprese je jednoduchý a elegantný šalát vyrobený zo striedajúcich sa plátkov šťavnatých, zrelých paradajok a krémovej mozzarelly, ktoré sú…