Šťaveľový tart, zdravý jarný recept
Šťaveľový tart je vynikajúce jedlo, ktoré kombinuje bohatú a kyslú chuť šťavelu s chrumkavým a krehkým cestom. Tento jedlý tart je dokonalým spojením slaných a… Čítať viac »Šťaveľový tart, zdravý jarný recept
Nesolené maslo je základnou ingredienciou mnohých jedál a receptov, ktoré vyžadujú pridané maslo ako súčasť ich prípravy. Tento produkt je vyrobený z kravského mlieka a má jemnú a krémovú chuť. Nesolené maslo sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad slané alebo sladké dezerty, prílohy, pečivo a omáčky. Jeho výhodou je, že neobsahuje žiadnu soli, čo znamená, že môžete ľahšie kontrolovať množstvo soli v vašom jedle, čím sa zabezpečí zdravá a vyvážená strava. Nesolené maslo sa tiež ľahko topí, čo z neho robí skvelú voľbu na pečenie a smaženie rôznych druhov jedál. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a kvalitu vašich jedál a zabezpečiť si zdravé a výživné stravovanie, nesolené maslo je pre vás skvelou voľbou.
Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk
Šťaveľový tart je vynikajúce jedlo, ktoré kombinuje bohatú a kyslú chuť šťavelu s chrumkavým a krehkým cestom. Tento jedlý tart je dokonalým spojením slaných a… Čítať viac »Šťaveľový tart, zdravý jarný recept
Horúci maslový rum je obľúbeným zimným nápojom, ktorému sa nedá odolať. Je sladký aj teplý, čo je presne to, čo potrebujete v najchladnejších dňoch v… Čítať viac »Horúci maslový rum, alkoholický recept
Tieto banánové sušienky z ovsených vločiek sú chutnou pochúťkou, ktorá je veľmi rýchla na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých ingrediencií. Sušienky budete mať… Čítať viac »Banánovo ovsené sušienky s čokoládou, recept na chutné cookies pre deti
Makrónky sú malebné, farebné a sofistikované sušienky, ktoré majú svoje korene v tradičnej francúzskej kuchyni. Tieto malé sladkosti sa stali synonymom luxusu, elegancie a lahodnosti,… Čítať viac »Jednoduché pravé makrónky, originálny recept
Mäkké cookies, známe aj ako soft cookies, sú obľúbenou variantou tradičných sušienok. Tieto sušienky sa vyznačujú jemnou a mäkkou textúrou, ktorá je zároveň vláčna a… Čítať viac »Mäkké cookies, jednoduchý recept
Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne… Čítať viac »Cornwallská taštička, originálny anglický recept na Cornish Pasty
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie na írsky… Čítať viac »Írsky pastiersky koláč, recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava… Čítať viac »Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom, originálny recept
Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je… Čítať viac »Pečená klobása so zemiakovou kašou, overený anglický recept na Bangers And Mash
Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie na… Čítať viac »Steak And Kidney Pie, recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom
Panettone je tradičný taliansky vianočný koláč, ktorý pochádza najmä z Milána. Tento výdatný dezert je známy svojou bohatou štruktúrou, ktorá je niečo medzi chlebom a… Čítať viac »Recept na panettone, originálny taliansky koláč panettone