Horúci maslový rum je obľúbeným zimným nápojom, ktorému sa nedá odolať. Je sladký aj teplý, čo je presne to, čo potrebujete v najchladnejších dňoch v roku. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Nesolené maslo
Banánovo ovsené sušienky s čokoládou – recept na chutné cookies pre deti
Tieto banánové sušienky z ovsených vločiek sú chutnou pochúťkou, ktorá je veľmi rýchla na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých ingrediencií. Sušienky budete mať hotové za približne 30 minút. Ingrediencie 180 g hladkej múky 1 a ½ ČL mletej škorice 1 ČL sódy bikarbóny ½ ČL soli ¼ ČL mletého muškátového orieška …
Jednoduché pravé makrónky – originálny recept
Tento jednoduchý francúzsky recept na makrónky vám umožní pripraviť dávku tých najjemnejších a najchutnejších sušienok, ktoré sa budú rozplývať na jazyku. Ingrediencie Makrónky 100 g vaječných bielkov izbovej teploty odstáte aspoň 1 deň 140 g mandľovej múky 90 g kryštálového cukru 130 g práškového cukru 1 ČL vanilky Maslový krém 226 g 1 šálka…
Mäkké cookies – jednoduchý recept
Tieto sušienky sú vrcholom dokonalosti! Ak chcete veľké, tučné a jemné sušienky, aké vidíte v pekárňach a obchodoch, potom je tento recept na sušienky cookies pre vás. Ingrediencie 2 hrnčeky hladkej múky ½ ČL sódy bikarbóny ½ ČL soli ¾ hrnčeka nesoleného masla 1 hrnček hnedého cukru ½ hrnčeka bieleho cukru 1 PL…
Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty
Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne mäso a zelenina, cesto sa prehne na polovicu, aby sa plnka zabalila do polkruhu, a zakrivený okraj sa zatlačí. Ingrediencie Na krehké cesto 450 g hladkej múky 1…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom – originálny recept
Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava „medium“, s chrumkavou prepečenou kôrkou a ružovým polosurovým stredom. Ingrediencie Na yorkshirský puding 75 g hladkej múky ¼ ČL soli 2 veľké vajcia 120 ml plnotučného mlieka 4…
Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash
Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás …
Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom
Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto 250g hladkej múky plus extra na vaľkanie 140 g studeného nesoleného masla 1 veľký vaječný žĺtok 1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka Na náplň …
Originálne talianske panettone – overený recept
Panettone je taliansky druh sladkého chleba pôvodom z Milána , ktorý sa zvyčajne pripravuje a vychutnáva na Vianoce a Nový rok. V niektorých regiónoch Talianska sa podáva s crema al mascarpone, krémom vyrobeným spojením vajec, syra a alkoholu. Ingrediencie 250 g hladkej múky 10 g čerstvého droždia 75 g ricínového cukru 155 g…