Značka: Nesolené maslo

Banánovo ovsené sušienky s čokoládou – recept na chutné cookies pre deti

Tieto banánové sušienky z ovsených vločiek sú chutnou pochúťkou, ktorá je veľmi rýchla na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko jednoduchých ingrediencií. Sušienky budete mať hotové za približne 30 minút. Ingrediencie 180 g hladkej múky  1 a ½ ČL mletej škorice  1 ČL sódy bikarbóny  ½ ČL soli  ¼ ČL mletého muškátového orieška …

Read More

Jednoduché pravé makrónky – originálny recept

Tento jednoduchý francúzsky recept na makrónky vám umožní pripraviť dávku tých najjemnejších a najchutnejších sušienok, ktoré sa budú rozplývať na jazyku. Ingrediencie Makrónky  100 g vaječných bielkov izbovej teploty odstáte aspoň 1 deň   140 g mandľovej múky  90 g kryštálového cukru  130 g práškového cukru  1 ČL vanilky   Maslový krém  226 g 1 šálka…

Read More

Mäkké cookies – jednoduchý recept

Tieto sušienky sú vrcholom dokonalosti! Ak chcete veľké, tučné a jemné sušienky, aké vidíte v pekárňach a obchodoch, potom je tento recept na sušienky cookies pre vás. Ingrediencie 2 hrnčeky hladkej múky  ½ ČL sódy bikarbóny  ½ ČL soli  ¾ hrnčeka nesoleného masla  1 hrnček hnedého cukru  ½ hrnčeka bieleho cukru  1 PL…

Read More

Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty

Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne mäso a zelenina, cesto sa prehne na polovicu, aby sa plnka zabalila do polkruhu, a zakrivený okraj sa zatlačí. Ingrediencie Na krehké cesto  450 g hladkej múky  1…

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom – originálny recept

Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava „medium“, s chrumkavou prepečenou kôrkou a ružovým polosurovým stredom. Ingrediencie Na yorkshirský puding   75 g hladkej múky   ¼ ČL soli   2 veľké vajcia   120 ml plnotučného mlieka   4…

Read More

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás  …

Read More

Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom

Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto  250g hladkej múky plus extra na vaľkanie  140 g studeného nesoleného masla  1 veľký vaječný žĺtok  1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka  Na náplň …

Read More

Originálne talianske panettone – overený recept

Panettone je taliansky druh sladkého chleba pôvodom z Milána , ktorý sa zvyčajne pripravuje a vychutnáva na Vianoce a Nový rok. V niektorých regiónoch Talianska sa podáva s crema al mascarpone, krémom vyrobeným spojením vajec, syra a alkoholu. Ingrediencie 250 g hladkej múky   10 g čerstvého droždia   75 g ricínového cukru   155 g…

Read More