Značka: Ocot

Šošovicová polievka so sušenými slivkami – vianočný recept

Vyskúšajte recept na jednu z mnohých klasických polievok, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Mäkký domáci chlieb pečený v rúre – výborný recept

Vyskúšajte recept na tento fantastický a chrumkavý domáci chlieb, ktorý si určite obľúbite. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Vianočná hubová polievka so sušenými slivkami – originálny recept

Pre niekoho vianočná klasika, pre iných zas chutná a voňavá hubová polievka, ktorú môžu jesť pri každej príležitosti. Vyskúšajte tento originálny recept a vychutnajte si túto lahodnú a chutnú polievku. Ingrediencie 100 g sušené huby  60 g sušené slivky  350 ml smotana na šľahanie  2-3 ks zemiaky  3 ks bobkový list  4 ks…

Read More

Zavárané huby v sladkokyslom náleve – overený recept

Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich! Ingrediencie Očistené a nakrájané huby  1 – 2 ks cibule  250 ml vody  80 ml octu  2 PL kryštálového cukru  2 malé bobkové listy  4 guličky nového korenia  8 guličiek celého čierneho korenia  horčicové semienka  ½ ČL soli  Postup prípravy Poháre poriadne…

Read More

Kuriatková polievka na kyslo – originálny hubársky recept

Obľúbená polievka všetkých hubárov. Čo s košíkom plným chutných kuriatok? Určite príprava tejto vynikajúcej polievky, ktorú si zamilujete. Ingrediencie 250 g čerstvých kuriatok  1 veľká cibuľa alebo 2 šalotky  2 väčšie zemiaky  1 l hubový vývar alebo zeleninový  2 PL bravčová masť alebo olivový olej  250 ml smotana na šľahanie  Podľa chuti ocot …

Read More

Najlepší boršč – overený domáci recept

Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie  500 g hovädzie mäso s kosťou  2 ks mrkva  2 ks petržlen …

Read More

Tradičná kulajda – jednoduchý slovenský recept

Výborná česká Kulajda sa u nás udomácnila natoľko, že ju niektorý začali označovať aj za Slovenskú. Tento recept je poctou všetkým českým gazdinkám, ktoré túto chutnú polievku pripravujú desaťročia a za tie roky ju vyvinuli do podoby, v akej ju poznáme dnes. Ingrediencie 1 hrnček sušených húb  1 hrnček kyslá smotana  4 väčšie…

Read More

Babičkina kyslá biela fazuľová polievka – fantastický a ľahký recept

Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe. Ingrediencie 250 g veľká strakatá fazuľa  1 šľahačková smotana …

Read More

Kyslá mliečna šošovicová polievka so zemiakmi – najlepší recept

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Kyslá mliečna šošovicová polievka okrem šošovice obsahuje aj šľahačkovú smotanu, zemiaky a podľa chuti môžeme tiež pridať klobásu. Ingrediencie 150 g šošovica  Cca 300 ml mlieko   1 šľahačková smotana  1 PL hladkej múky  2 zemiaky  Soľ  Čierne mleté korenie  ocot  Klobása podľa chuti  Postup…

Read More

Svetové recepty ✅