Značka: Ocot

Tradičná kulajda – jednoduchý slovenský recept

Výborná česká Kulajda sa u nás udomácnila natoľko, že ju niektorý začali označovať aj za Slovenskú. Tento recept je poctou všetkým českým gazdinkám, ktoré túto chutnú polievku pripravujú desaťročia a za tie roky ju vyvinuli do podoby, v akej ju poznáme dnes. Ingrediencie 1 hrnček sušených húb  1 hrnček kyslá smotana  4 väčšie…

...

Read More

Babičkina kyslá biela fazuľová polievka – fantastický a ľahký recept

Fantastická kyslá fazuľová polievka ako od babičky. Táto polievka sa pripravuje veľmi jednoducho, ale chutí úžasne. Na prípravu vám stačí niekoľko ingrediencií a krajec chleba ako príloha. Väčšina ľudí túto polievku pripravuje v obrovskom hrnci, pretože sa dá jesť aj niekoľko dní po sebe. Ingrediencie 250 g veľká strakatá fazuľa  1 šľahačková smotana …

...

Read More

Kyslá mliečna šošovicová polievka so zemiakmi – najlepší recept

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Kyslá mliečna šošovicová polievka okrem šošovice obsahuje aj šľahačkovú smotanu, zemiaky a podľa chuti môžeme tiež pridať klobásu. Ingrediencie 150 g šošovica  Cca 300 ml mlieko   1 šľahačková smotana  1 PL hladkej múky  2 zemiaky  Soľ  Čierne mleté korenie  ocot  Klobása podľa chuti  Postup…

...

Read More